Türkiye'nin olimpiyatlara girsin diye büyük lobi yaptığı wushuda skandal üstüne skandal. Federasyon asbaşkanının yeğeni, serisini tamamlayamamasına rağmen teyzesinin de bulunduğu hakemlerce şampiyon ilan edildi.

Wushu Federasyonu Asbaşkanı Çapoğlu’nun yeğeni Dursun Ali Çapoğlu, 2020 Türkiye Şampiyonası’nda serisini tamamlamamasına rağmen aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemler tarafından şampiyon ilan edildi Birgün'ün haberine göre wushuda skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı A. S. A.’nın minikler kategorisinde şampiyon olduğu turnuvada teyzesinin hakem heyetinde yer aldığı ortaya çıktı. https://dokuz8haber.net/spor/hakem-oldu-yarismaci-oldu-annesiyle-birlikte-kendisini-sampiyon-yapti/ Heyette ayrıca A. S.’nin ablası Zeynep Makbule Akyüz de bulunuyordu. A. S. A., 26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler-Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Wushu Şampiyonası’nda ikili kılıç shuangjian disiplininde şampiyonluğa ulaşmıştı.

AİLECE FEDERASYONDALAR

Sakarya Wushu İl Temsilcisi Fatih Çapoğlu’nun oğlu Dursun Ali Çapoğlu, aynı zamanda Ulusal Takım Antrenörü olan Fatma Akyüz’ün ve TWF Asbaşkanı Muhammet Çapoğlu’nun da yeğeni. Dursun Ali, Antalya’da düzenlenen 2020 Türkiye Şampiyonası’nda performansını sergilerken hata yaptı ve hareketini yarıda bıraktı. Kural gereği, sporcu yarışma esnasında hareketlerini unutup yarıda bırakırsa hakem masası tarafından puanlama yapılmaz. Ancak yarışmacı unuttuğu için tekrardan yarışmak isterse eksi 1 puan ile yarışmaya başlar. Dursun Ali Çapaoğlu ise hareketi unutmasına rağmen yeniden yarışmadı ve hiç puanlanmaması gerekiyorken aralarında teyzesinin de bulunduğu hakemlerin puanlarıyla şampiyon ilan edildi.

FEDERASYON BİRGÜN'ÜN HABERİNİ YALANLADI

Öte yandan Meclis gündemine de taşınan Elif Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem olarak hem de sporcu olarak katılmasına ilişkin TWF Asbaşkanları’ndan Hasan Mehmet Kuyumcu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Turnuvadaki görüntülerle de ispatlanan durumu yalanlayan ve aynı zamanda Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) uzman olan Akyüz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ASBAŞKANIN AÇIKLAMASI

“Wushu Kung Fu federasyonumuza yapılan iftira kampanyasına yenileri eklendi. Sosyal medyada yapılan bu propagandalar hem siyasi hem de Wushu Kung Fu Federasyonu’na karşı iktidar hırsı ile yöneticilerine ve milli sporcularına yalan haberler ile yapılan saldırılar her platformda devam ediyor. Açıktır ki bu kara propagandalar federasyon Başkanvekilimiz Abdurrahman Akyüz’ü yıpratmak için yapılmaktadır. Dünya Şampiyonu olarak Türk bayrağını dalgalandıran ve milli marşımızı yedi defa, onlarca ülkenin üstünde okutan Elif Akyüz’e mesnetsiz ve yalan iftiralar atılarak, zor günler yaşadığımız bu süreçte kamuoyu gereksiz meşgul edilmektedir. Milli sporcumuzla alakalı bu ithamlara gelince, tamamen çarpıtma ve gerçek dışı olduğunu açık sarif bir şekilde kamuoyuna duyururuz.”