Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grupta şampiyon olan Bergama Belediyespor’da paraların ödenmemesi ve ‘yönetimin şampiyonluğu beğenmemesi’ üzerine şampiyonluk kutlamaları yapılamadı.

Bölgesel Amatör Lig 8'inci Grup'ta oynadığı 22 maçta 20 galibiyet, 2 beraberlik alarak hiç yenilmeyen ve koronavirüs salgını yüzünden sezonun aylardır durmasının şokunu yaşayan lider Bergama Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şampiyonluğunu tescil etti.

ONURSAL BAŞKANLIĞINI AKP'Lİ KOŞTU YAPIYOR

BirGün'ün haberine göre AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun onursal başkanlığını yaptığı ve bu yıl 3. Lige çıkma başarısı gösteren Bergama Belediyespor’da, futbolculara 4 aydır maaş verilmediği ve ‘şampiyonluğun beğenilmediği’ için kutlamalara izin verilmediği ortaya çıktı.

ŞAMPİYONLUĞU BEĞENMİYORLARSA İADE ETSİNLER

Yaşanan gelişmeler sonrası futbolcular ve taraftarlar isyan etti. Futbolcular, 4 aydır ödeme yapılmadığı ve şampiyonluk kutlamaları için davet almadıklarını belirterek, “İdareci ile yaptığımız görüşmede ‘Böyle bir şampiyonluk olmaz’ cevabını aldık. Bizde bunun üzerine rekor kırıp şampiyon olduğumuz sezon adına idarecimize diyoruz ki; eğer Bergama halkı da uygun görüyorsa şampiyonluğu iade etsinler. Çünkü beğenmemişler bu şampiyonluğu” dediler. Bergamalı taraftarlar ise belediyeyi ve özellikle de Bergama Belediyespor yönetimi ve hakkında açılan davalar ve mobbinglerle gündeme gelen İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal'ı eleştirdi.

"4 AYDIR KİMSE ARAMADI VE PARA ÖDENMEDİ"

Bergama Belediyespor futbolcuları tarafından yapılan açıklamada, “Spor Kamuoyuna! Bergama Belediyespor camiası olarak liglerin tescili üzerine, sezonu şampiyon olarak bitirdiğimiz herkesin malumudur. Buraya kadar her şey güzel, fakat 4 aydır kimse tarafından aranmadığımızı tek lira ödeme yapılmadığını ve şampiyonluk kutlamaları için bile her hangi bir davet yapılmadığını söylemek istiyoruz. Uygun görüp kendimiz idareci ile yaptığımız görüşmede ‘Böyle bir şampiyonluk olmaz’ cevabını aldık. Biz de bunun üzerine rekor kırıp şampiyon olduğumuz sezon adına idarecimize diyoruz ki; eğer Bergama halkı da uygun görüyorsa şampiyonluğu iade etsinler. Çünkü beğenmemişler bu şampiyonluğu. Ayrıca şampiyon olmanın gereği olan şampiyonluk primi de ödenmediği gibi hâlâ peşinat ve maç primlerimizi ödemeyen Bergama Belediyespor Kulübünü spor kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.