BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Yassıada'nın milyonlarca kaynak aktarılarak dönüştürüldükten sonra Bilal Erdoğan ve Süleyman Soylu gibi isimler yemek yemek ve gezmek amaçlı adayı ziyaret ediyor. Hafta içi kimsenin gitmediği, hafta sonları da günde bir defa sadece Kadıköy’den ulaşım sağlanan Yassıada’da bir de bin 200 kişilik cami bulunuyor. Ancak Fatin Rüştü Zorlu’nun adı verilen dev caminin imamı dahi bulunmuyor.

BirGün’e konuşan ada çalışanları, adanın AKP'liler için bir sayfiye yerine dönüştüğünü söyledi. Çalışanlar, “Adaya neredeyse hafta içi kimse gelmiyor. Hafta sonu az sayıda insan gelse de hafta içi adanın hiç ziyaretçisi yok. Adaya Bilal Erdoğan gezmeye geldi. Onun haricinde Süleyman Soylu eşi ile gelip akşam yemeği yedi ve gitti. AKP’li siyasetçiler de bu şekilde geliyor sadece. Ada Albayrak Grubu’na devredildikten sonra idari bölümlerdeki Atatürk resimlerini indirdiler. Özellikle kadın personele yönelik mobbing yapmaya başladılar” dedi.

Haberde geçen “Halk gelmiyor. Süleyman Soylu gibi isimler eşleriyle yemek yemeye geliyor” ifadesinin gündem olması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Görevden ayrıldıktan sonra DA Sözcü, Karar, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, T24… 14-28 Mayıs yenilgisinin etkisiyle, Tam da beklediğimiz gibi sipariş itibarsızlaştırma 'haber'lerine devam ediyor. Ortak nefret ettikleri kelimelerden derleme; Yassıada, 'AKP', Cami, İmam, Süleyman Soylu Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinin haberleri tamamen gerçek dışıdır…

Hassasiyetim; terör örgütü yayın organının Yassıada’yı itibarsızlaştırmasıdır. Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur."