Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin merkezi Kelar’da Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kelar İlçe Örgütü Başkanı Ekrem Salih’in aracında saat 09:50 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada Ekrem Salih'in korumalarından biri hafif yaralanırken, evin camları ve kapıları da hasar gördü.

Park halindeki araç patlamadan sonra alev alarak küle döndü. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Olay hakkında soruşturma başlatılırken patlamanın araca daha önceden yerleştirilmiş bir bombadan kaynaklanmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Güvenlik güçleri ve Germiyan polisi olay yerine gelerek soruşturma başlattı.

 "PATLAMA BİR TERÖR SALDIRISIDIR"

KDP Kelar Sorumlusu Ekrem Salih patlamaya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Patlamayı “terör saldırısı” olarak nitelendiren Salih, ''Çünkü patlamadan otomobilim evin garajındaydı. 15 dakika önce şoförüm tarafından hazırlanmak üzere dışarı çıkarılmıştı. O süre zarfında hiçbir şey olmadı ancak ben otomobile bindikten kısa süre sonra patlama oldu” dedi.  

Ekrem Salih daha önceden otomobiline yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığına inandığını belirterek, “Duyarlı yaklaşımımız neticesinde hiçbir yara almadan ben korumam ve şoförüm son anda kurtulduk” ifadelerini kullandı.

KDP’li yetkili otomobilinin patlamanın etkisiyle alev aldıktan sonra ikinci kez patladığını sözlerine ekledi.

Hiç kimse ile husumeti ve çelişkisi olmadığını belirten Ekrem Salih, “Bu güvenlik ile ilgili bir durum. Asayiş ve emniyet güçlerinden olayı ince ayrıntılarına kadar soruşturmasını talep ediyorum. Biz de soruşturmanın yakinen takipçisi olacağız” dedi.