GÜNDEM

Sümela'da 11'inci ayin yapıldı

Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nda 11'incisi yapılan “Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü” ayinini yöneten Patrik Stefanos Dinidis, "Ülkemizde ve dünyada daimi barışın ve dayanışmanın tesisi için dua etmekteyiz" dedi.

Abone Ol

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanları tarafından Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü olarak kutsal kabul edilen 15 Ağustos için ayin yapıldı. 

Ayine Yunanistan ve Gürcistan’dan da çok sayıda kişi katıldı. 

Ayin nedeniyle saat 08.00’den sonra Maçka’dan manastır yoluna araç geçişlerine izin verilmezken, Sümela’ya da ayine geleceklerin dışında ziyaretçi kabul edilmedi.

Bu yıl ayini yöneten Gelibolu Metropoliti’ne bağlı Patrik Stefanos Dinidis,  "Biz Hristiyanların kutsal azizesi olan Meryem anamızın adına ithaf edilen dünya üzerindeki en önemli ibadet mekanlarından sayılan Sümela Manastırı'nda bir kez daha göğe yükselişini kutlamayı nasip ettiği için yüce Allah'ımıza şükretmeliyiz. Biz bu toprakları paylaşan Müslümanlar ve Hristiyanlar ve de yurt dışından gelen Ortodoks misafirlerimizle birlikte Meryem ananın yüksek huzurunda toplandık. Ülkemizde ve dünya da daimi barışın ve dayanışmanın tesisi için dua etmekteyiz" ifadelerini kullandı. 

Çok sayıda kişinin katılımıyla ayin gerçekleştirildi. (MA)