GÜNDEM

Süper Kanlı Ay Tutulması Nedir? Burçlara Etkisi!

18 Eylül'de gerçekleşecek olan Süper Kanlı Ay Tutulması nedir sorusuyla birlikte bu etkileyici astrolojik açıdan burçlara etkisi de merak ediliyor. Tüm detaylar yazımızda!

Abone Ol

Gök olaylarının her biri asırlardır insanlığı büyülüyor. En etkileyicilerinden biri olan Süper Kanlı Ay Tutulması ise hem bilin dünyasını hem de astroloji meraklıların büyük ilgi odağı!

Dünyanın gölgesinde kırmızı bir renge bürünen Kanlı Ay Tutulması, eşsiz bir olay olarak görülmesinin yanı sıra; birçok efsaneye de ev sahipliği yapıyor. Farklı kültürlerde çeşitli mistik anlamları da olan Süper Kanlı Ay Tutulması nedir, gelin birlikte bakalım…

Süper Kanlı Ay Tutulması Nedir?

18 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen Süper Kanlı Ay Tutulması, aslında bilimsel bir terim olarak geçmiyor. Fakat ayın tamamen tutulmuş hali kırmızı bir görünüm verdiği için daha çok kanlı ay tutulması olarak biliniyor.

Süper Kanlı Ay Tutulması nedir ve nasıl oluşur sorusunun cevabı ise aşağıdaki gibidir:

  • Dünya, Güneş ile Ay’ın arasında girdiğinde, gölgesi Ay’ın üzerine düşmektedir. Bu durum Ay Tutulması olarak adlandırılıyor. 18 Eylül’de Dünya, Güneş ile Ay’ın Dolunay halinin arasından geçecek. Dünyanın gölgesi Ay’ın yüzeyine düşeceğinden, Güneş ışınları da doğrudan Ay’a ulaşamayacak. Işınlar dünyanın atmosferinden geçerken kırılarak Ay’a ulaştığında ise Ay yüzeyinin kırmızı renge bürünmesi beklenmektedir.

Sonuç olarak Süper Kanlı Ay Tutulması, Dünya’nın Güneş ile Ay’ın arasına girmesinden kaynaklanmaktadır. Ay’ın tamamını gölgesine alan Dünya’nın atmosferi, güneş ışığının bir kısmını da kırar. Bu ışığın kırılması ise dünya atmosferi tarafından saçılan mavi ışık yerine, kırmızı ve turuncu gibi renklerin hakim olmasını sağlar. Bu tutulma ise daha çok ‘kanlı ay tutulması’ olarak adlandırılır.

Süper Kanlı Ay Tutulması Kaç Yılda Bir Olur?

Süper Ay olarak adlandırılan gök olayı her 14 ayda bir meydana gelmektedir. Bu olay, Ay tutulması sırasında gerçekleştiğinde ise kanlı Ay olarak bilinir.

18 Eylül 2024 Süper Kanlı Ay Tutulması Burçlara Etkisi

Gökyüzünde gerçekleşen her olayın astroloji için oldukça önemli olduğu ve hem toplumları hem de bireysel olarak yaşamlarımızı etkilediği kabul ediliyor.

Gökyüzünün en dramatik olaylarından biri olarak bilinen Süper Kanlı Ay Tutulmasının da burçlara etkileri ne olacak merak konusu…

İşte, her burcun bu tutulmadan nasıl etkileneceğine dair genel bir bakış…

Koç

Süper Kanlı Ay Tutulması ile birlikte Koç burçlarının duygusal dünyaları ön planda olacak. Değişim ve dönüşümden bahsedebileceğimiz bu etkiler özellikle de içsel çatışmaları çözmek ve yeni başlangıçlar yapmak için harika bir fırsat yaratacak.

Boğa

Maddiyat, özellikle de maddi açıdan güvenlik ve ilişkiler konusunda önemli kararlar gündemde. Değerlerinizi gözden geçirerek yeni bir yol çizmeye başlayabilirsiniz.

İkizler

Süper Kanlı Ay Tutulması İkizler burçlarını iletişim açısından etkiliyor. Özellikle de düşünme biçimleri konusunda bir dönüşüm yaşayabilir; yeni fikirler keşfedebilirsiniz.

Yengeç

Duyguların konuşacağı bir süreç gündemde olacak. Özellikle de aile bağları konusunda yaşayacağınız her gelişme önemli. İç dünyanızla yüzleşerek kendiniz için daha güçlü bir temel oluşturabilirsiniz.

Aslan

Yaratıcılık ve özgüven konuları Kanlı Ay Tutulması etkileri arasında Aslan’ı ilgilendiriyor. Kendi potansiyelinizi keşfetmek için uygun bir zamana giriş yapıyorsunuz.

Başak

Sağlık ve iş hayatı konusunda değişikler gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle de yeni alışkanlıklar edinme ve dengeli bir yaşam sürme konularına eğileceksiniz.

Terazi

İlişkiler ve ilişkilerde denge kurmak bu sürecin getireceği gündemler arasında ilk sırada yerini alıyor. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılarken bir yandan da partnerinize de gerekli ilgi ve değeri vermeyi aksatmayın.

Akrep

Derin duygusal dönüşümler Süper Kanlı Ay Tutulması’nın Akrep burçları için hazırladığı konulardan. Geçmişle bir yüzleşme yaşayarak neyi isteyip neyi istemediğinizi daha iyi bileceksiniz.

Yay

Yay burçları dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başlıyor. Özellikle de felsefi ve manevi konular konusunda yeni bakış açıları kazanabilirsiniz.

Oğlak

Kariyer, kariyer planları ve hayattaki hedefleriniz konusunda önemli kararlar ön planda. Uzun vadeli planlarınızı gözden geçirerek yepyeni bir yol çizebilirsiniz.

Kova

Kova burçları için yepyeni çevreler söz konusu! Özellikle de arkadaşlık çevrenizi genişletebilir, toplumsal sorumluluk konusunda da yeni bir sayfa açabilirsiniz. Ufkunuz genişleyecek.

Balık

İçsel dünyalarına gömülecek olan bir diğer burç ise Balık oluyor. Süper Kanlı Ay Tutulması nedir ve beni neden böyle etkiledi diye soracak olabilirsiniz. Bu tutulma size derin bir dönüşüm getirecek.

Not: Bu genel bir değerlendirmedir. Astrolojik yorumlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Süper Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman?

Gök olaylarını takip etmeyi sevenler gökyüzüne baktıklarında kanlı Ay’ı ne zaman görebileceklerini merak ediyor.

Süper Kanlı Ay Tutulması, 17-18 Eylül 2024 gecesi yaşanacak. Ay Dolunay halindeyken Dünya, Güneş ile Ay arasından geçecek. Bu doğruluda tutulmanın 18 Eylül saat 05.15’te başlayıp saat 06.16’da sona ermesi beklenmektedir.

Süper Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den Görünecek Mi?

17-18 Eylül 2024 gecesi gerçekleşecek olan Süper Kalı Ay Tutulması, Dünya’nın büyük bir kısmından gözlemlenebilecek. Özellikle de Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika kıtalarının büyük bir bölümünde bu gök olayına şahit olunabilecek. Peki, Türkiye’den de görülebilecek mi?

Ülkemiz de konuda şanslı bölgelerden biri. Kanlı ay tutulması ülkemizin birçok yerinden sabah karşı gözlemlenebilecek.

Süper Kanlı Ay Tutulması Ne Anlama Gelir?

Bilimsel açıklamaya sahip gök olaylarından biri olan Süper Kanlı Ay tutulması nedir sorusunun yanı sıra, ne anlama geldiği de merak ediliyor. Bu gök olayının farklı tarihsel yorumlamaları bulunuyor.

Kanlı ay tutulması neye işaret ediyor sorusunun cevaplarından bazıları şu şekildedir:

  • Birçok kültürde ay tutulması kötüye işaret olarak kabul edilir. Ay’ın kırmızıya bürünmesi ise savaşlar, doğal afetler veya hastalıkların habercisi olarak yorumlanır.
  • Ay’ın kırmızıya bürünmesi bazı mitolojiler açısından tanrıların savaşı olarak görülür. Tanrıların öfkesi ya da evrenin bir hastalığı olarak algılanır.
  • Bazı kültürler ise kanlı ay tutulmasını yeniden doğuş ve dönüşüm şeklinde pozitif olarak algılar. Yaşam döngüsünün ve ruhun yenilenmesine bir işaret olarak düşünülür.
  • Birçok medeniyet ise ay tutulmaları kehanetler için fırsat olarak değerlendirilir.