Hasan Doğan’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Tatlı Vatan filmi geçtiğimiz yıl vizyona girdi. Zaman zaman televizyon ekranlarında da gösterilen filmin nerede çekildiği merak ediliyor. Bu nedenle Tatlı Vatan filmi nerede çekildi diye soruluyor.

Gelin, bu soruya birlikte yanıt arayalım.

Tatli Vatan Nerede Cekildi

Tatlı Vatan Filmi Nerede Çekildi?

Kadrosunda Tuğba Melis Türk, Gürbey İleri, Suat Sungur’un olduğu Tatlı Vatan filmi, 2023 yılında beyazperdede izleyicilerle buluştu. Film, Kayseri’nin bir köyünde yaşayan insanların hikayesini anlatıyor. Televizyon ekranlarında ilk kez geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00’de NOW TV’de yayınlandı.

Daha sonra çeşitli televizyon kanallarında da gösterilen film sosyal medyada da merak uyandırmaya başladı. Bu yüzden birçok kişi Tatlı Vatan filmi nerede çekildi sorusuna yanıt arıyor. Yönetmen koltuğunda Hasan Doğan’ın oturduğu ve senaryonu ise Ali Tanrıverdi’nin üstlendiği filmin hikayesi Kayseri’de geçiyor.

Ancak filmin çekimleri İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Alaçatı ile Urla ilçelerinde yapıldı.

Tatlı Vatan Hangi Köyde Çekildi?

Tatlı Vatan filmi nerede çekildi sorusunun ardından en çok merak edilen konu filmin hikayesinin hangi köyde geçtiğidir.

Senaryosunu ise Ali Tanrıverdi’nin yazdığı ve kadrosunda Tuğba Melis Türk, Gürbey İleri, Suat Sungur’un olduğu film Kayseri’nin bir köyünde geçiyor. Ancak filmde köyün adından bahsedilmiyor.

Tatlı Vatan’ın çekimleri ise İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi ile Urla ilçelerinde yapıldı.

Tatli Vatan Nerede Cekildi 2

Tatlı Vatan Oyuncuları Kim?

Tatlı Vatan filmi nerede çekildi sorusuna yanıt bulanlar filmin oyuncularını da merak ediyor. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Hasan Doğan’ın üstlendiği filmin oyuncuları şu şekilde:

  • Tuğba Melis Türk (Ceylan)
  • Gürbey İleri (Erkin)
  • Suat Sungur (Alamancı Hüseyin)
  • Ceren Taşçı (Menekşe)
  • Kıvanç Baran Arslan (Osman)
  • Ali Rıza Tanyeli (Cemil)
  • Gizem Sevim (Şifa)
  • Şiva Behrouzfar (Fatmagül)

Tatlı Vatan filminin oyuncularını listeledikten sonra başrol oyuncularına yakından bakalım.

Tatli Vatan Nerede Cekildi 7

Tatlı Vatan Ceylan Kimdir? Tuğba Melis Türk Kimdir?

Tatlı Vatan filminde Ceylan karakterini canlandıran Tuğba Melis Türk, 7 Eylül 1990 tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da doğdu. Baba tarafından Azerbaycan kökenlidir.

Henüz küçükken ailesiyle birlikte Türkiye’ye taşındılar. Oyunculuğa olan ilgisi nedeniyle İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Drama ve Oyunculuk Bölümü’nde okudu.

İlk oyunculuk deneyimini Samanyolu TV’de 2004 yılında yayınlanmaya başlayan Büyük Buluşma dizisiyle yaşadı. Dizide dört sezon boyunca Yasemin karakterini canlandırdı.

Daha sonra Arka Sokaklar, Leyla ile Mecnun ve Muhteşem Yüzyıl Kösem gibi izlenme rekorları kıran dizilerde oynadı.

2010 yılında Türkiye’nin ilk üç boyutlu filmi olan Cehennem 3D’de Selin karakteriyle yer aldı. 2011’de Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu. Şimdilerde Aziz Mahmud Hüdayi: Aşkın Yolculuğu dizisinde Zişan karakterine hayat veriyor.

Tatli Vatan Nerede Cekildi 8

Tatlı Vatan Erkin Kimdir? Gürbey İleri Kimdir?

Tatlı Vatan filminde Erkin karakterine hayat veren Gürbey İleri, 13 Şubat 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren basketbolla ilgilendi. Liseden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi’nde İşletme okumaya başladı. Ancak bu bölümün kendisine uygun olmadığına karar vererek okuldan ayrıldı.

Oyunculuğa olan ilgisi nedeniyle Akademi Kenter Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi almaya başladı. Daha sonra Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’ne girdi. İlk oyunculuk deneyimini Arka Sıradakiler dizisiyle yaptı. Dizide dört sezon boyunca Kerem Kıratlı karakterini canlandırdı.

Daha sonra Kalbim Seni Seçti, Muhteşem Yüzyıl ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde oynadı. Özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Sancar Bey karakteriyle büyük ün kazandı.

Ünlü oyuncu son olarak 2023 yapımı Güneşi Beklerken: Simitçi filminde Simitçi rolünü üstlendi.

Tatli Vatan Nerede Cekildi 9

Tatlı Vatan Menekşe Kim? Ceren Taşçı Kimdir?

Tatlı Vatan’da Menekşe karakterine hayat veren oyuncunun kim olduğu merak ediliyor. Filmde Menekşe rolünü Ceren Taşçı üstleniyor.

Ceren Taşçı, 15 Mayıs 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. NO: 309 dizisinde canlandırdığı Filiz Sarıhan karakteriyle ilk kez televizyon ekranlarına çıktı. Daha sonra Aslan Ailem ve Erkenci Kuş dizilerinde rol aldı.

Yalnızlar Kulübü adlı oyun ile 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Başarılı oyuncu son olarak 2024 yapımı Ah Leyla Vah Kerem filminde oynadı.

Tatli Vatan Nerede Cekildi 3

Tatlı Vatan Konusu Nedir?

Tatlı Vatan filmi nerede çekildi sorusuna yanıt bulanlar filmin konusunu da merak ediyor. Tatlı Vatan filmi Kayseri’nin bir köyünde geçiyor. Köy halkı geçimini tarımla sağlıyor ancak o yıl çok verimsiz geçtiği için hepsi perişan halde.

Kış çok soğuk geçtiği için ağaçları zarar görmüş ve yaz ayında da yağmur yağmadığı için hasatları azalmıştır. Köyün gençlerinden Cemil ve Osman, nişanlıları Fatmagül ve Şifa ile evlenemeyeceklerini düşünmektedir.

Bu sırada, Almanya’da yaşayan Hüseyin’in kızı Ceylan’ın köye geleceğini öğrenirler. Cemil ve Osman, Ceylan ile evlenip Almanya’ya gitme planları yaparlar. Ancak Ceylan, gönlünü Erkin’e kaptırır ve Türkiye’de kalmaya karar verir.

Tatlı Vatan İzmir'in Neresinde Çekildi?

2023 yapımı komedi filmi Tatlı Vatan’ın İzmir’in neresinde çekildiği de sık sık merak konusu oluyor.

Tuğba Melis Türk ve Gürbey İleri’nin başrollerinde olduğu film İzmir’in Alaçatı Mahallesi ve Urla ilçesinde çekildi.

Tatlı Vatan Ne Zaman Çekildi?

Hasan Doğan’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Tatlı Vatan filmi 2023 yılında çekildi.

Bu yazımızda 2023 yapımı komedi filmi Tatlı Vatan hakkında merak edilenleri cevapladık