DEM Partili Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, ortaya çıkan ses kayıtlarında gazeteci Sinan Aygül’e yönelik hakaret ve tehditler içeriyor.

Söz konusu ses kaydında Erol, önce Aygül’e yönelik ‘alçak, namussuz, şerefsiz’ diyerek hakaretlerde bulunuyor.  

Kayıtta Erol, Aygül’e hitaben,  “Sen kimsin ki bizi dize getiriyorsun ya sen kimsin? Senin ağababan kim ya? Senin yetmiş yedi sülalen ceddin kim ki sen karşımızda böyle duruyorsun ya” diyor.

Belediye başkanı Mümin Erol, gazeteci Sinan Aygül’ün kendisine yönelik yolsuzluk haberleri yaptığını savunarak, bizzahati kendisinin Aygül’ü döveceğini ifade ederek şöyle konuşuyor:

“Bir de sanki halkın parası üzerinde cirit atıyormuşuz gibi yolsuzluk yapıyormuşuz gibi nemalanmışız gibi bir twit, bir söylem içerisinde olmak var. Yani burada açıkça cephe almış bir durumdan bahsediyoruz. Bize cephe mi almış cephenin alasını göreceksin. Bizim bu halka sözümüz var. Hiçbir gazeteciyi dövmeyeceğiz diye. Sinan'ın gazeteci sıfatının dışında da dövmeyeceğim. Bu sözünden dolayı eğer o sözü vermemiş olsaydı Sinan'ın bugün tekme tokat dövmeseydim namerttim. Bunu bu kadar net söylüyorum. Kendim bizzat dövecektim.

Tatvan Belediye Başkanı Erol, gazeteci Sinan Aygül’ün devlet gibi kayyum çökmeye çalıştığını da savunuyor.

Gazeteci Sinan Aygül’e haddini bildireceklerini kaydeden Erol, tehditlerine şöyle devam ediyor:

“Sinan haddini bilecek dersini vereceğiz ona tamam mı? Yani gazeteciyim diyen, kendine gazeteciyim diyen herkesin bu alçakça tutumuna, nemalanamadığı yere saldırıya geçme, suikaste geçmek davranışına kesinlikle bir dur demesi lazım. Sabahtan akşama kadar yatan gece ayakta olan bir psikopatı kimse bizim başımıza bela edemez. Bak onu söyleyeyim. Bunun net söylüyorum. Hasta karakterli insanlar gelip Tatvan Belediyesi Başkanlığı üzerinden tatmin edemez kendisi. Onu söyleyeyim yani.”

Geçtiğimiz yıl AKP’li belediyenin usulsüzlük iddialarını yazan gazeteci Sinan Aygül'ün dönemin Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin yönlendirilmesiyle iki polisin Aygül’e saldırıp darp etmesini de savunan DEM Partili Erol, “Basına söylüyorum bu demecimi yazabilirsiniz. Yücel Baysalının eline sağlık böyle bir alçağı geç tanıdığımız için kendimizden özür diliyoruz. Çıkabilirsiniz, fikrim bu çıkarabilirsin.” Şeklinde konuşuyor.

GAZETECİ AYGÜL: İDDİALAR TAMAMEN YALAN

dokuz8Haber'e konuşan gazeteci Sinan Algün ise, Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol’un basın danışmanlığı iddiasının tamamen yalan olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

"Haziran ayında bana parti tarafından basın danışmanlığı teklifi yapıldı. Ben, 2009 ile 2014 yılları arasında Tatvan Belediyesi’nde basın danışmanlığı yaptım. Tekrar göreve gelmem için parti bana teklif etti. Israr da ettiler, benimle çalışma istediler, bana ‘seni belediyede görmek istiyoruz’ denildi. Ben de şartlarımın uygun olmadığını belediyede yeniden çalışamayacağını söyledim ve red ettim. Konu yazdığım haberlerle hiç bir alakası yok, üzerinden uzun bir zaman geçmiş ve kapatılmış bir mesele bu.”

Aygül ayrıca, DEM Parti yönetiminin kendi belediye başkanının bu derece saygısızca bir yönelimde bulunmasına ses kalmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.