TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da Kent Lokantası tartışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan kent lokantası ve lokasyonu tartışmalara neden oldu.

Abone Ol

Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ozan Varan, Süleymanpaşa’da yapılması planlanan Kent Lokantası projesi için yanlış bir lokasyon seçildiğini kaydederken Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı, halkın genelini memnun eden uygulamanın, esnafı zor duruma sokacağını belirtti.

Tekirdağ'da Süleymanpaşa Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapılması planlanan Kent Lokantası projesi ve lokasyonuna siyasi partilerden tepki geldi.

Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ozan Varan, Büyükşehir Belediyesi'nin kalıcı bir kent lokantası açma planına karşı olmadıklarını dile getirerek, lokasyonun yalnış olduğuna dikkat çekti.

Kent Lokantası’nın dar gelirli, işçi ve emekli kesime hitap edeceğini vurgulayan Varan, lokasyon seçiminin hatalı olduğuna değindi.

Bölgedeki devlet daireleri ve okulların taşınmasının ardından  ekonomik sıkıntılar yaşayan Süleymanpaşa çarşı esnafının, Kent Lokantası'nın açılmasıyla daha büyük sorunlarla karşılaşacağını belirtti.

Çarşının sosyal ve ekonomik hayatını canlandıran, vatandaşların sık uğradığı bölgenin, lokantanın açılmasıyla canlılığını kaybedeceğini ifade etti.

Kent Lokantası'nın çevresindeki restoran ve lokanta sahiplerinin, bu projeyle birlikte ciddi ekonomik zararlar göreceğini söyleyen Varan, yerel esnafın müşteri kaybına uğrayacağını öngördüğünü belirtti.

Kent Lokantası’nın dar gelirli, işçi ve emekli kesime hitap edeceğini belirten Varan, projenin Süleymanpaşa merkez yerine Aydoğdu veya Çınarlı gibi daha kolay erişilebilen bölgelere yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin esnafın tepkisine rağmen projeyi hayata geçirmekte ısrarcı olduğunu aktaran Varan, "Neden Kent Lokantası, İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki, personeli olan ve kiracısı bulunmayan mevcut bir kafe yerine, çarşının bu hassas bölgesine yapılmak isteniyor?" sorusunu yöneltti. Ayrıca, Süleymanpaşa’daki tüm siyasi partilere, Lokantacılar Odası’na ve Kahveciler Odası’na duruma müdahale etme çağrısında bulundu.

Gelecek Partisi'nden Kent Lokantası Tepkisi: "Esnafın Ocağına İncir Ağacı Dikecek"

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı ise kent lokantası projesi uygulamasına sert eleştirilerde bulundu.

Belediyenin görevinin çay, simit, yemek satmak olmadığını söyleyen Nişancı, halkın büyük bir kısmının mennun olduğu uygulamanın küçük esnafı zor duruma sokacağını aktardı.

 Demokrasi rejiminin çoğunluğun oyunu alana temsil yetkisi verdiğini ancak azınlıkta kalanların haklarını savunmanın da aynı derecede önemli olduğunu vurgulayan Nişancı, geçmişte iktidarın 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz taşıma uygulaması getirerek şoför esnafını zor durumda bıraktığını hatırlatarak, bugün ise muhalefetin ucuz yemek uygulaması ile lokanta esnafının zor duruma sokulduğunu kaydetti.

Nişancı, belediyelerin asli görevinin esnafa rakip olmak olmadığını belirterek, küçük esnafın ağır vergi yükleri, personel maliyetleri, enerji ve kira giderleri gibi zorluklarla mücadele ettiğini ifade etti. Kamu kaynaklarıyla desteklenen belediyeler karşısında esnafın ayakta kalmasının imkansız olduğuna dikkat çeken Nişancı, "İlk bakışta halkın genelini memnun eden bir uygulama olarak gözükse de küçük esnafın ocağına incir ağacı dikecek cinsten bu uygulamanın acı sonuçlarını inşallah belediyelerin önüne yazar kasa atılmasına varmaz." dedi.