Depremlerde çoğu zaman telefon hatları kesiliyor ya da çekmiyor. Şebeke çekmediği zamanlarda, aşağıdaki uygulamaların bazıları işinize yarayabilir.

Deprem anında kullanılabilinecek bazı uygulamalar şöyle:

Signal Offline

Signal offline, Wifi Direct tabanlı bir çevrimdışı mesajlaşma uygulamasıdır. Signal Offline, 100 metreye kadar menzil içinde internet veya yerel ağ olmadan iletişim kurmanıza olanak tanır. Mesajlaşma, bire bir veya grup halinde olabilir. Signal uygulaması aracılığıyla gönderilen mesajlar güvenli bir şekilde teslim edilir. Kısacası signal, çevrenizdeki kullanıcılara doğrudan wifi üzerinden ses, metin, fotoğraf ve video mesajları göndermenizi sağlar. Signal Offline, şu an sadece Android için kodlanmış.

Life360 - Aile Konum, GPS Telefon Takip

Life360 Aile Konum Belirleyici, güçlü bir aile konum belirleme uygulamasıdır. Life360 Çevreler ve Life360 Yerler gibi çok sayıda yeni özellikle güncellenmiştir. Life360 Aile Konum Belirleyici, en son GPS izleme teknolojisini kullanır ve şunlara imkân tanır:
  • Sadece davetle erişilebilen bir haritada üyenin konumunu görme
  • Konumunuzu hangi gruptaki kişilerle ne zaman paylaşacağınızı seçme
  • Tüm Life360 gruplarında herkesle aynı anda veya teke tek sohbet etme
  • Grup üyesi bir yere ulaştığında yer uyarısı tetiklenir
Üstte tarif edilen ücretsiz özelliklere ek olarak, daha fazla özellik için, Life360 Premium kullanılabilir. Yazılım 30 gün ücretsiz denenebiliyor. Ücretli versiyonun bazı özellikleri:
  • 7/24 Canlı Danışman: Çevrenizdekiler için en gelişmiş cankurtaran hattını sağlar. Canlı Danışman düğmesine basarak acil müdahale için kesin konum bilginize sahip olan bir temsilciye anında bağlanabilirsiniz.
  • Sınırsız Yerler: Life360 Yerler uygulamanızda grup sayısı kısıtlaması bulunmuyor
  • Eski tip telefonların yer tespiti: Ücretsiz olarak 6’ya kadar eski tip telefonun yerini tespit edebilirsiniz.
  • 100$ çalıntı telefon koruması: Haklı görülen talebinizde bir sonraki telefonunuz için 100$ alabilirsiniz
Daha fazla bilgi www.life360.com adresinde IOS Android

112 Acil Yardım Butonu

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu “112 Acil Yardım Butonu” mobil uygulaması, IOS veya Android telefonlar için tasarlanmış ücretsiz bir uygulama.

112 Acil Yardım Butonu uygulamasını kullanarak acil durumlarda sizin ya da yakınlarınızın yaşadığı veya çevrenizde gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda acil servisi haberdar edebilir ve uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle, size en kısa sürede ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=DnzGtHPpv4g

112 Acil Yardım Butonu uygulamasına T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Nabız için oluşturduğunuz şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz. Önceden girdiğinizde çıkış yapmadığınız sürece sisteme erişebilirsiniz. e-Nabız şifreniz eğer yoksa, www.enabiz.gov.tr adresinde yayınlanan "E-Devlet ile Giriş" sekmesinden giriş yaparak kendinize özel olarak oluşturabilirsiniz.

IOS

Android

Bridgefy - Offline Messaging

Bridgefy, Bluetooth üzerinden diğer Bridgefy kullanıcılarıyla mesajlaşabilmeyi sağlayan bir akıllı cihaz uygulaması. Bluetooth'un kapsama alanı sebebiyle ancak 100 metre gibi mesafelerde kullanıma uygun. Bridgefy mesh özelliği ile, her Bridgefy kullanıcısı, diğerlerinin daha uzaktaki kişilere mesaj gönderebilmesi için tıpkı baz istasyon gibi Bluetooth üzerinden dağıtım yapıyor. Ancak zincirin kopmaması gerekiyor. Bridgefy, internet erişiminiz olmadığında, sadece Bluetooth'unuzu açarak iletişim kurmanızı sağlayan çevrimdışı bir mesajlaşma uygulaması. Müzik festivalleri, spor stadyumları, kırsal topluluklar, doğal afetler, yurtdışına seyahatler ve çok daha fazlası için idealdir. İnternet bağlantısının karmaşık olduğu zor zamanlarda 330 fit (100 metre) içindeki diğer tüm Bridgefy kullanıcılarıyla sohbet edebilmek için uygulamanın "Yayın" sekmesini kullanın. Bridgefy iletişimlerinin şifreli olmadığını lütfen unutmayın. Bridgefy'e kişi eklemenize gerek yoktur. Uygulama, çevrenizdeki diğer Bridgefy kullanıcılarını otomatik olarak algılar ve Yayın bölümünü kullanarak grup halinde sohbet etmenizi sağlar. IOS

Android

Briar

Briar, aktivistler, gazeteciler ve güvenli, kolay ve sağlam bir iletişim yoluna ihtiyaç duyan herkes için tasarlanmış bir mesajlaşma uygulamasıdır. Geleneksel mesajlaşma uygulamalarının aksine Briar, merkezi bir sunucuya bağlı değildir- mesajlar doğrudan kullanıcıların cihazları arasında senkronize edilir. İnternet kesilirse, Briar Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden senkronizasyon yaparak bilgilerin bir kriz anında akmasını sağlayabilir. İnternet açıksa Briar, Tor ağı üzerinden senkronizasyon yaparak kullanıcıları ve onların ilişkilerini gözetlenmekten koruyabilir. BriarAndroid ve F-droid platformlarında var.

AKUT Güvendeyim

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen Güvendeyim; deprem, sel ya da diğer acil durumlarda sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirmenizi sağlayan bir uygulama. Böylece baz istasyonları meşgul edilmez ve afetten zarar görenler kolayca cep telefonları ile arama yapabilir. Güvendeyim uygulamasının amacı afet durumunda, afetten etkilenmeyen kişilerin telefon hatlarını gereksiz yere meşgul etmeden güvende olduklarını yakınlarına hızlı ve kolay bir biçimde iletmektir. Böylece gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişiler telefon hatlarını kullanabilirler. AKUT Güvendeyim uygulaması için internet bağlantısı gerekiyor. Android IOS