Tüm dünyada 2016 yılında internetin neredeyse yarısını çökerten hacker saldırısını o yıl henüz reşit olmayan bir çocuk ve arkadaş grubu tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Son yıllarda gerçekleşen en büyük DdoS saldırısını, Playstation oynarken kendilerine haksızlık yapıldığını düşünen ve henüz reşit olmayan bir grup çocuk tarafından organize edildiği ortaya çıktı.

MİLYONLARCA DOLARLIK ZARAR

Takvimler 2016'yı gösterirken Twitter, Amazon, Xbox Live, PSN, PayPal, Spotify, Pinterest ve Reddit gibi pek çok büyük şirketi etkileyen büyük bir DDoS saldırısı gerçekleşmişti ve şirketler gün boyu devam eden saldırılar sonucunda milyonlarca dolar kaybetmişti. Saldırı, temelde dünyanın en büyük web sitelerinden bazılarına DNS hizmetleri sağlayan Dyn isimli şirketi etkiledi ve saldırılar sonrası Dyn'in sistemleri çöktü. Bu da şirketin hizmet sağladığı pek çok büyük şirketin web sitelerinde erişim problemlerine yol açtı. Saldırı gerçekleştikten sonra Anonymous ve New World Hackers gibi gruplar saldırıyı üstlendiklerini açıklamış ancak yeterli kanıt sunamamışlardı.

İNTİKAM SALDIRISI

Webtekno'da çıkan habere göre, aradan geçen dört yılın ardından, saldırıyı o dönemlerde reşit olmayan bir genç yönetiminde birkaç kişilik bir arkadaş grubunun gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Saldırganların amacının ise PlayStation Network'e saldırmak ve kendilerine haksızlık eden bazı oyunculara 'ders vermek' olduğu anlaşıldı. PSN'e gerçekleştirilen saldırı, Dyn'i ve ardından şirketin hizmet verdiği tüm büyük web sitelerini etkilemeye başladı. Ayrıca öğrenilen bir diğer yeni detay da saldırının 2015 yılından itibaren planlanmaya başlanmış olması ve bir yıl boyunca devam eden çalışmaların ardından gerçekleştirilmiş olması. Sony, gerçekleştirilen saldırı sebebiyle uğradıkları maddi zararın 2,7 milyon dolar olduğunu açıkladı. Saldırıdan etkilenen tüm şirketler düşünüldüğünde, toplam zararın milyonlarca dolara ulaşmış olduğu düşünülüyor.