Cumhurbaşkanlığı kararıyla kamu çalışanlarının WhatsApp, Telegram gibi yabancı mesajlaşma programları yerine 'yerli' mesajlaşma programlarının kullanılması zorunluluk haline getirildi.

Kamuda çalışanlara WhatsApp ve Telegram gibi yabancı mesajlaşma uygulamalarını kullanmamaları söylendi.

ÖZEL HAYATINDA KULLANABİLİR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, kamu kurumlarının bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması amacıyla başlattığı çalışmayı tamamlayarak, “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi” yayımladı. Buna göre çalışanlar, WhatsApp ve Telegram gibi yabancı mesajlaşma uygulamalarını kullanamayacak. Kamu personeli özel hayatında bu programları kullanabilecek, ancak kurumsal işlemlerde kullanmayacak. Kamuda “bilmesi gerekenler prensibi” ile evraklara ulaşımın hedeflendiği rehberle tüm kamu kurumlarında siber saldırıların engellenmesi, bilgi sızdırılmasının kontrolünün sağlanması hedefleniyor.

"YERLİ KULLANIMIN TEŞVİKİ..."

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, rehberle “Yerli ve milli ürün kullanımının teşvik edilmesi”, “Mükerrer çalışmaların ve yatırımların önüne geçilmesi”, “Güvenlik tedbirlerinin üç seviyeli olacak şekilde derecelendirilmesi”, “Güvenlik tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığının denetlenebilmesi” gibi 12 başlıkta hedefler ortaya konuldu.