Microsoft, Yunanistan'da bulut hizmetleri altyapısına yatırım yaparken ülkede yeni bir veri merkezi inşa edeceğini duyurdu.

Microsoft, Yunanistan'da bir veri merkezi inşa edeceğini açıkladı. Söz konusu proje, on yıllık borç krizi ve koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle zayıflayan Yunanistan ekonomisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Dünya'nın aktardığı habere göre, Atina'da düzenlenen sanal etkinlikte konuşan Microsoft Başkanı Brad Smith, yeni veri merkezinin işletmeler, tüketiciler ve bankalar için faydalı olacağını söyledi.

"YUNANİSTAN'DA ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYORUZ"

Yatırımın büyüklüğünü açıklamayan Smith, "Bugün Yunanistan'da araştırma ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. Binlerce insana eğitim verme taahhüdümüzün Yunanistan için faydaları olacak" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN MİTSOTAKİS: "MALİ FAYDASI 1 MİLYAR EURO OLACAK"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, veri merkezinin ülkeye uzun vadeli mali faydasının 1 milyar Euro olacağını söyledi. Son teknoloji merkezinin ülkeyi bir yatırım hedefi olarak da yükselteceğini belirten Miçotakis, "Yunanistan bulut için bir dünya merkezi haline gelecek" diye konuştu. Miçotakis, projenin yaklaşık 100 bin kişi için dijital beceriler konusunda bir eğitim programı içereceğini söyledi.

"TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİ ZORLAMAKLA OLMAZ DEMİŞTİK"

'İnternetçi abi' Dr. Taylan Yıldız da konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Microsoft Yunanistan'a veri merkezi açıyor. Gece yarısı kanun geçirip teknoloji şirketlerini zorlamakla olmaz. Söylemiştik. Neyle olur? Güvenilir adalet sistemi, kalifiye iş gücü, ucuz elektrik, su kaynakları, vergi teşvikleri. Bırakın da bu işi bilenler yönetsin artık." https://twitter.com/taylanyildiz/status/1313344291918487552