Zoom gibi görüntülü sohbet uygulamalarının kullanıcı verilerini bilgisayar korsanlarına maruz bırakabilecek güvenlik açıklarına sahip olduğu duyulduğundan beri, birçok teknoloji devi ve start-up kendi görüntülü sohbet uygulaması platformlarını kullanıma sunmaya başladı. Bu yazının konusu "Say Namaste" bunlardan biri.

Hindistanlı teknoloji girişimi Inscripts, birden çok kullanıcının aynı video platformuna bağlanmasına izin veren 'Say Namaste' adlı video sohbet platformunu geliştirdi. Şirkete göre Say Namaste güvenli, özel, bire bir görüşmelerde şifreli, çok yönlü metin, sesli ve görüntülü konferans çözümüdür. Program, videolu sohbete ek olarak; ekran paylaşımı, sohbet geçmişi, belge paylaşımı, PDF desteği, sunumlar gösterme ve medya (jpg, png, ...) paylaşma gibi seçenekler sunuyor. Ayrıca kayıt olmak programı kullanmak için bir zorunluluk değil. Bu da denemeleri daha cazip hale getiriyor.

NAMASTE NE DEMEK?

Programın ismi "Say Namaste", İngilizce-Hintçe bir sözcük. Bazen namaskar ve namaskaram olarak söylenen Namaste, geleneksel bir Hindu selamlamasıdır. Çağımızda, Hint yarımadası, Güneydoğu Asya ve dünya çapında Hint diasporası arasında kullanılan Namaste, özellikle Hint dinlerinin güçlü olduğu Güneydoğu Asya bölgelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

50 KİŞİ KONUŞABİLİYOR

Programı kullanarak, eş zamanlı olarak 50 kişi videolu konferans yapabiliyor. Bu sayının 100'e çıkması bekleniyor. Uygulama son dönemde, güvenliğiyle ilgili sorunlara dikkat çekilen Zoom'a alternatif olarak kullanılabilir. IOS versiyonu:  https://apps.apple.com/in/app/say-namaste-video-conferencing/id1508559464 Android versiyonu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inscripts.namaste Programın şu andaki kullanıcı sayısı 100 binin üzerinde.