Twitter hakkında daha önce söylediklerinin tutmasıyla tanınan, Jane Manchun Wong'un Tweet'ine göre Twitter, kullanıcıların gerçek kişiler olduğunu doğrulamak için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Twitter uygulamasında, uygulama ayarlarının "kişisel bilgiler" bölümünde bir "istek iste" alanı bulunuyor.

Popüler medya araçlarından Twitter'da, doğrulanmış hesaplar için kullanılan "mavi tık" olarak da bilinen mavi rozetlerin, şimdi herkese açılacağı öne sürülüyor. Tersine mühendislik yapan Wongmjane hesabından yapılan açıklamaya göre, isteyen bütün Twitter hesapları yakında "doğrulanmış" olabilir. Wongmjane, bir ekran görüntüsü paylaşarak, "doğrulanmış hesap" olarak ayarlanabileceğine dair bir ekran görüntüsü paylaştı.

TWITTER DOĞRULADI

Twitter, Wong’un Tweet'ini doğruladı ancak daha fazla yorum yapmayı reddetti. Şirketin yardım sayfasında hala doğrulanmış hesap programı beklemede ve "şu anda yeni bir istek kabul etmiyoruz" notu düşülmüş durumda. Dolayısıyla, Twitter'ın kullanıcılara doğrulamayı ne zaman yeniden açabileceği veya yeni sürecin ne gerektirebileceği açık değil. Twitter hesap doğrulama isteklerini devre dışı bıraktığında, şirket yeni bir kimlik doğrulama ve doğrulama programı üzerinde çalıştığını söylemişti. Özelliğin ortaya çıkması, şirketin yakın gelecekte doğrulama taleplerine açık olabileceğini söylüyor.

TWİTTER MAVİ TİK NEDİR?

Twitter hesaplarının gerçek kişilere ait olduğunun işareti olarak görülen mavi onay işaretleri ile ilgili Twitter şirketi, Kasım 2017'de, hesap doğrulamalarını durdururken, şöyle demişti: "Doğrulama, kimliğin ve sesin kimliğini doğrulamak anlamına geliyordu, ancak bir onay veya önem göstergesi olarak yorumlanıyor. Bu karışıklığı yarattığımızı ve çözmemiz gerektiğini biliyoruz. Çalışırken tüm genel doğrulamaları duraklattık ve yakında rapor vereceğiz" O zamandan beri Twitter’ın hesap doğrulama sayfasında "Yakında tekrar kontrol edin!" mesajı görünüyor. Sonuç olarak, Twitter kullanıcıları doğrulama işleminin yapılması için Twitter'ın kendilerine yaklaşmasını beklemek dışında bir seçeneğe sahip değildi.