Google servislerinde meydana gelen bir çökme internet kullanıcılarını etkiledi. Nedeni bilinmeyen erişim problemi sebebiyle Google servisleri olan YouTube ve Gmail'e 1 saat kadar girilemedi.

Google servislerinde meydana gelen bir çökme internet kullanıcılarını etkiledi. Nedeni bilinmeyen erişim problemi sebebiyle Google servisleri olan YouTube ve Gmail'e 1 saat kadar girilemedi, arama motorunda ise sıkıntı yaşanmadı. Sıkıntıdan Google'a bağlı birçok servis etkilendi.

YOUTUBE'DAN İLK AÇIKLAMA

Youtube'dan saat 15:09'da yapılan açıklamada, "Şu anda birçoğunuzun YouTube'a erişim konusunda sorun yaşadığının farkındayız. Ekibimiz bunun farkında ve araştırıyor. Daha fazla bilgi alır almaz sizi burada bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı. DownDetecter’a göre, Avrupa, Avustralya, ABD'nin doğu kıyıları, Afrika, Güney Amerika ve Asya bölgelerinden kullanıcılar Google servisleri ile ilgili şikayette bulundu.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Yaklaşık bir saat süren sıkıntı giderildi. Şirketten sorunun ne olduğuyla ilgili açıklama yapılmazken siber saldırı iddiası sosyal medyada konuşuluyor.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın internette en fazla kullandığı servisler olan YoTube ve Gmail çöktü. Öte yandan Google arama hizmeti ise devam ediyor. Google servislerinde dünya genelinde sorun yaşanırken durumun nedeni hakkında henüz açıklama yapılmadı.