Koronavirüs salgını nedeniyle bazı iş kollarında evden çalışma ve internet üzerinden toplantı gibi uygulamalara geçilmesiyle birlikte popülerleşen uygulamalardan biri olan Zoom güvenlik sorunu olduğunu doğruladı. FBI yetkililerinin bile üzerine düştüğü uygulamanın sahipleri, programda uçtan uça şifrelemenin olmadığını ve dışarıdan saldırıya açık olduğunu belirtti.

Karantina günlerinde en fazla kullanılan video haberleşme uygulamalarından biri olan Zoom'da güvenlik problemleri olduğu ortaya çıktı. Uçtan uca şifreleme sorununun olduğu uygulamanın yaratıcıları tarafından da kabul edilirken sorunu çözmek için çalışmalara başlandığı açıklandı.

SON 3 HAFTADA 190 MİLYON YENİ KULLANICI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un da günlük toplantılar için kullandığı Zoom'un kullanıcı sayısı 3 hafta içinde 10 milyondan 200 milyona çıktı. SimilarWeb analiz firmasının istatistiklerine göre geçtiğimiz ay Zoom.us indirme sayfasına girenlerin trafiğinde yüzde 535 artış oldu.

YAYINLARA SIZMAK ÇOK KOLAY

Son haftalarda Zoom'un popülerliğinde yaşanan artış, uygulamanın güvenliği ile ilgili soruları da beraberinde getirdi. Siber güvenlık şirketi Checkpoint’in Ocak ayı raporuna göre, bilgisayar korsanları tarafından kolayca tahmini yapılabilecek kısa sayı tabanlı bir URL ile Zoom yayınlarına korsan giriş yapılabiliyor. Son dönemde bazı toplantıların hacklenmesi ve pornografik yayınların yapılabilmesi de uygulama hakkındaki şüpheleri artırdı.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME YOK

ABD'de FBI'ın da bilgisayara korsanlarının yayınlara sızdığını açıklamasıyla birlikte gözler uygulamanın sahiplerine çevrildi. Zoom yetkilileri 1 Nisan'da yaptıkları açıklamayla uygulamada uçtan uca şifrelemenin olmadığını ve bu durumun görüşmeleri saldırılara açık hale getirdiğini kabul etti ve üzerinde çalıştıklarını duyurdu.