EMEK DÜNYASI

Tez-Koop-İş Sendikası'ndan "Türk-İş" kararı

Tez-Koop-İş Sendikası'nın olağanüstü genel kurulunda, Türk-İş'te kalma kararı alındı. Açıklamada, "Yapılan haksızlıklara rağmen, Tez-Koop-İş Sendikasının şiarı, 'İnadına TÜRK-İŞ, İnadına Tez-Koop-İş, İnadına Mücadele' olmalıdır" denildi.

Abone Ol

Tez-Koop-İş Sendikası'nın olağanüstü genel kurulunda, Türk-İş'te kalma kararı alındığı duyuruldu.

Tez-Koop-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre; sendikanın olağanüstü genel kurulu, Türk-İş üyeliğinden ayrılma gündemiyle Ankara'da yapıldı.

Gündem maddesi, tüm şube başkanları ve söz alan delegelerin konuşmaları ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla tartışıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genel Kurul'da, yönetim kuruluna yetki verilmemesi hususunda fikir birliğine varılırken, ortak eğilim şu şekilde oluştu. TÜRK-İŞ, Türkiye işçi sınıfı ve sendikal mücadelesinin ayrılmaz bir parçası, güçlü bir aktörü ve tarihi bir örgütüdür. Tez-Koop-İş Sendikasının örgütlü olduğu iş yerlerinde Konfederasyona bağlı sendikalar tarafından örgütleme çalışmaları yapılması ve TÜRK-İŞ Disiplin Kurulunun yanlı kararı tarih boyunca büyük bir hata olarak anılacaksa da TÜRK-İŞ'in sınıf mücadelesindeki rolünü yadsımak mümkün değildir.

Tez-Koop-İş Sendikasının TÜRK-İŞ'ten ayrılması, TÜRK-İŞ Disiplin Kurulu tarafından verilen haksız, hukuksuz ve objektif olmaktan tümüyle uzak karara bir yanıt olmayacak; diğer yandan TÜRK-İŞ'e, TÜRK-İŞ üyesi mücadeleci sendikalara ve Türkiye işçi sınıfına zarar verecektir. Yapılan haksızlıklara rağmen, Tez-Koop-İş Sendikasının şiarı, 'İnadına TÜRK-İŞ, İnadına Tez-Koop-İş, İnadına Mücadele' olmalıdır.

 Tez-Koop-İş Sendikası, alınan kararlar doğrultusunda 60 yılı aşkın süredir olduğu gibi bugünden sonra da mücadelesinin asıl muhatabının kim olduğunu bilerek; geçmişten bugüne eylemlerinin örgütleyicilerine, grevlerinin gözcülerine, ekonomik, politik ve toplumsal kazanımlarımızı ilmek ilmek ören üyelerine karşı sorumluluğunun bilinciyle TÜRK-İŞ bünyesinde mücadelesini sürdürecektir."