Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) mağdur ettiği binlerce yurttaş, farklı kentlerde eylem düzenleyerek tepki göstermeyi sürdürüyor.

Ankara ve İstanbul'da geçtiğimiz hafta buluşan TOKİ mağdurları,  iki eylemde de eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a tepki gösterdi.

Mağdurlar, bugün (18 Şubat) AKP Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. Basın açıklaması düzenleyen yurttaşlar,  "Sabit geri ödeme hakkımızı geri verin!" dedi.

"DEPREMZEDE DEĞİL TOKİZEDEYİZ"

ANKA'ya konuşan ve konut taksitlerinin artışına tepki gösteren mağdurlardan Musa Özdemir, "Önce gel bize verdiğin sözleri tut sonra yeni sözler ver. Bizi seçim aracı olarak kullanmayın, bıktık artık bundan. İmza attık sözleşme yaptık, ne oldu da haklarımızı bizden geri aldınız? Depremzede değiliz ama TOKİ zedeyiz" açıklamasında bulundu.

Tuzla’da inşa edilen konutların aylık taksit ve konut bedellerinin yükseltilmesi nedeniyle mağdur olan hak sahipleri, "Dar gelirliye yaptığınız zulümdür, sabit geri ödeme hakkımızı geri verin", "Ev değil hayal satıyorsunuz", "Hibe değil, hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

"SABİT GERİ ÖDEME HAKKIMIZI GERİ VERİN"

TOKİ mağdurlarının sözcüsü Fırat Balta ise, “2026 yılında bizlere evlerimizi teslim edeceklerini söylüyorlar. 2019 yılında bildiğiniz gibi asgari ücret 2 bin 300 lira gibi bir rakamdı. Şu anda 17 bin 2 TL. Bizler o zamanın şartlarında bizler 890 TL'ye sadece bir taksiti verebiliyorduk ve üzerine iki misli olarak bizim cebimizde para kalıyordu. Ama şu anda baktığımız zaman bizlerden 14 bin TL'yle 21 bin TL arasında bir rakam istiyorlar.  Bize yüzde elli indirimi vermediler. Bize sabit taksiti vermediler. Bize, 'memur maaş artışıyla sizler bu evi faizli bir şekilde altı ayda bir faizli bir şekilde alacaksınız' dendi. Bu Allah'tan reva mıdır?" şeklinde konuştu.