Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği 11 Mayıs tarihinde açılan AVM’lerin çalışma saatleri hakkında yeni bir tavsiye kararı açıkladı. AYD Yönetim Kurulu, 1 Haziran’da AVM’lerin ‘tam kadro’ açılması çağrısında bulunurken aynı zamanda da esnek mesai uygulamasının tekrar değerlendirilmesi talebinde bulundu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği normalleşme süreci kapsamında tekrar açılan AVM'lerin çalışma saatleri hakkında bir tavsiye kararı aldı. Açıklamada "1 Haziran itibarıyla tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz. Bu çerçevede ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların iş birliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz" denildi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) yazılı açıklamasında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 Mayıs tarihli basın açıklamasında, normalleşme programı kapsamında, AVM’lerin 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle açılabileceğini belirttiği, Sağlık Bakanlığı’nca 9 Mayıs’ta yayınlanan önlemler ve İçişleri Bakanlığı’nca 11 Mayıs’ta yayınlanan genelgede belirtilen tedbirler alınarak AVM’lerin faaliyete geçtiği hatırlatıldı.

"AVM'LERİN YATIRIM DEĞERİ 58 MİLYON DOLAR"

Açıklamada, AVM’lerin 58 milyar dolarlık yatırım değeri olduğu, 520 bin kişiye de istihdam sağladığı belirtilerek, “1 Haziran itibarıyla tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz” ifadelerine yer verildi.

ESNEK ÇALIŞMA TEKRAR DEĞERLENDİRİLSİN TALEBİ

1 Haziran itibariyle tüm AVM’lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılması çağrısı yapan AYD, Ramazan için önerilen esnek çalışma saati uygulamasının tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatlerinin her iki tarafın menfaatine uygun şekilde belirlenmesi için de iş birliği yapılması tavsiyesinde bulundu ve “Bu çerçevede Ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların iş birliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.