Koronavirüs önlemleri kapsamında Çankırı ve Yalova'da 65 yaş üstü için toplu ulaşım kısıtlaması getirildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz yeni uygulanacak koronavirüs kısıtlamalarını sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre, 65 yaş üzeri yurttaşlar toplu taşıma araçlarını 11:00 ve 15:00 saatleri arasında kullanabilecek. BirGün'ün haberine göre Yalova’da ise 65 üstü yurttaşların 09.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına, 18 yaş altı çocuk ve gençlerin saat 20.00'den sonra yanlarında aileleri olmadan sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildi.

TOPLU ULAŞIM 11-15 SAATLERİ ARASI KULLANILACAK

Yapılan açıklamalara ilişkin detaylar şöyle: Çankırı'da koronavirüs vakalarının artmasından dolayı il genelinde yoğun tedbir ve denetimler yapılmaya devam ediyor. Bugün yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Vali Ayaz yeni tedbirleri açıkladı. Ayaz’ın açıklamalarına göre, 65 yaş üzeri yurttaşlar toplu taşıma araçlarını 11:00 ve 15:00 saatleri arasında kullanabilecek. Vali Ayaz tarafından yapılan açıklama şöyle: "Arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucunda; 65 yaş üzeri büyüklerimizin 11:00 ve 15:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarına izin verilecektir. Maske kullanımını aksattığı için pazar yerleri içerisinde sigara içilmesi yasaklanmıştır." Daha öncesinde il genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacağı açıklanmıştı.

YALOVA

Yalova'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve 18 yaş altı bireylerin sokağa çıkmasına kısıtlama getirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Meclisi, Vali Muammer Erol başkanlığında toplandı. Toplantıda, 65 üstü yurttaşların 09.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına, 18 yaş altı çocuk ve gençlerin saat 20.00'den sonra yanlarında aileleri olmadan sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildi. Ayrıca İşkur, SGK ve sağlık personelinden oluşan bir ekip kurularak 50'den fazla çalışanı olan işletmelere Covid-19 salgın tedbirlerine uyum konusunda denetim yapılması, her işletmede mutlaka el dezenfektanı bulundurulması kararlaştırıldı. Öte yandan karantina kararına uymayanlar, yurtlara veya pansiyonlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulacak.