Dönemin başbakanı Erdoğan’ın 2003 yılında açılması sözünü verdiği Kurtalan-Siirt arasındaki 32 kilometrelik duble yolun 20 km’lik kısmı 17 yıldır bitirilemedi.

2003 yılında seçimlerin yenilenmesinin ardından Siirt’ten milletvekili seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mayıs 2003 tarihinde Siirt’te katıldığı toplu açılış töreni ile duble yol yapımına başlanacağını duyurdu. Siirt-Batman arasında duble yol yapılırken, Kurtalan-Siirt arasındaki yaklaşık 32 kilometrelik yol ise 17 yılda bitirilemedi.

ARAZİ SAHİPLERİ ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Siirt Karayolları 94’üncü Şube Şefliğince Yeni Mahalle Termol mevkiinde yapılan yol, arazi sahipleri ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kamulaştırmanın yargıya taşındığı ve bunun için 3-4 yıl yolun yapımının durdurulduğu belirtildi. Ilısu Barajı’yla birlikte Başur Çayı’nın eski yolunun su altında kalacak olmasıyla yoldaki yeni köprü de hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışıldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın yayınladığı “2003-2019 Döneminde Yapılan Karayolu Çalışmaları” kitapçığında köprülere ilişkin “Siirt-Kurtalan Yolu’ndaki Kezer-II ve Başur-II Köprüleri tamamlanmıştır” ifadeleri yer aldı.

YOL ÇALIŞMASI HALA DEVAM EDİYOR

2019 yılında tamamlandığı açıklanan Başur Köprüsü’nde ise sadece Kurtalan-Siirt istikameti bitirilirken, Siirt-Kurtalan güzergahı hala hizmete açılmadı. Kurtalan-Siirt istikametinde karşılıklı olarak hizmet veren köprü ve yolda ise yol çalışması bugünlerde devam ediyor.

YOLUN NE ZAMAN TAMAMLANACAĞI BİLİNMİYOR

Üç yol mevkiinden Kurtalan’a kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik yol çalışması devam ederken, yolun ne zaman biteceğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.