İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde yerle bir olan Emrah Apartmanı yeniden inşa ediliyor.

İzmir'in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde tamamen yıkılarak 32 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı yeniden inşa edilecek. Geçtiğimiz yıl İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle 114 kişi hayatını kaybederken, binden fazla kişide yaralanmıştı. Bayraklı ilçesinde bulunan 2 blok ve 28 daireden oluşan 7 katlı Emrah Apartmanı en çok can kaybı yaşanan binalardan birisi olarak kayıtlara geçmişti. Yaşanan deprem sonrası AFAD koordinasyonunca gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında Emrah Apartmanı’nın enkazından 32 kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı.15 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

KENTSEL DÖNÜŞÜME GİREN BİNA YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Kentsel dönüşüm kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinde yeniden projelendirilen Emrah Apartmanı’nın geçtiğimiz hafta temeli yeniden atılmaya başladı. Yapımına başlanan apartman 28 daire ve 7 dükkan olmak üzere inşa edildikten sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

MÜTEAHHİD, DEPREMDE ÖLEN TORUNUNUN İSMİNİ VERMİŞTİ

İzmir’de en az 51 can kaybının yaşandığı depremde ilk yıkılan binalardan birisi Emre Apartmanı’ydı. Bu apartmana Müteahhit Hayati Uzun'un 1992’de Erzincan’da yaşanan depremde hayatını kaybeden torununun ismini vermişti. Emrah Apartmanı’nın hikayesi şöyle: Emrah Apartmanı’nı yapan müteahhitin ismi Hayati Uzun. Hayati Uzun, 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah’ı kaybediyor. Bu olay üzerine İzmir Bayraklı’ya gelip onun adını yaşatmak için, 1993’te 2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa ediyor. Buraya ‘Emrah Apartmanı’ ismini veriyor. Kendisi de yıllarca bu binada yöneticilik yapıyor ve komşularının anlattığına göre daha sonra Didim’e yerleşiyor. Müteahhit Hayati Uzun, Emrah Apartmanı’ndan ayrılsa da oğlu Bora Uzun ve ailesi yaşamaya devam ediyor. Ancak deprem Uzun ailesinin yakasını İzmir’de de bırakmıyor. Önceki gün gerçekleşen depremde Hayati Uzun, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını yaşatmak için yaptığı binada gelini Rabia Uzun’u, kendisi ile aynı adı taşıyan 17 yaşındaki torunu Hayati Uzun’u ve diğer torununu kaybediyor. Kendisi gibi müteahhit olan oğlu Bora ise enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor.