Mersin'de, Toroslar Belediyesince hayata geçirilen "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi" kapsamında 36 yıllık apartmanın yıpranan dış cephesine dünyaca ünlü Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un portresi ve "Yıldızlı Gece" adlı eseri resmedildi.

Mersin'de Toroslar Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında 36 yıllık bir apartmanın dış cephesi, dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh'un portesi ve "Yıldızlı Gece" eseri işlenerek renklendirildi.

FRİDA'NIN ESERİ DE KULLANILMIŞTI

"BU ÇALIŞMA 12 BİNADA YAPILACAK"

Projenin hem yurt içi hem de dışında büyük ilgi gördüğünü ve atıl durumdaki birçok apartmanın duvarlarının canlandığını belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, şöyle konuştu: "Sanat eserlerinin topluma ve hayata yansıması çok farklı oluyor. Vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Sanat eserlerinin hayatın göbeğinde yer alması, buradan her sabah geçen vatandaşlarımızın bunları görmesi, bir gülümsemeye sebep olması bizi çok mutlu ediyor. Projemize dahil edilen alanlar toplu konutlar, yaklaşık 30-40 yıllık ve eskimiş olarak görünen binalar. Bu çalışmaların yapılması mahallelerimize güzellik katıyor. Vatandaşlarımız kendi binalarının da yapılması için talepte bulunuyor. Vatandaşlarımız mahallelerini güzelleştirdiğimiz için çok mutlular. Projemiz etap halinde devam ediyor. Bulvar üzerindeki yaklaşık 12 binaya sanat eseri işlemiş olacağız. Bazı binalarda da renklendirme çalışması yapacağız."

"VATANDAŞLARI SANATLA BULUŞTURMAK ONLARI MUTLU EDİYOR"

Ressam Hazar da bulvar üzerindeki üçüncü çalışmasının tamamlandığı, son çalışmanın yaklaşık bir ay sürdüğünü dile getirerek, "36 yıllık bir binaydı, renklendirmeye çalıştım. Ortaya çok güzel bir çalışma çıktı. Vatandaşlar buradan geçerken araçlarından inip fotoğraf çekiyorlar. Boyasız, sıvaları dökülmüş binaları renklendirmek, burada yaşayan vatandaşları sanatla buluşturmak onları mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.