Anadolu Ajansı, son dönemde iktidarın karşısında konumlanan genç kesimlere yönelik "Gençlerde unutkanlığın sebebi aşırı teknoloji kullanımı ve depresyon" başlıklı bir haber yayınladı.

Teknolojiyi sık kullanan gençlerin son dönemde iktidar karşıtı paylaşımlar yapması sonucu AA, "Gençlerde unutkanlığın sebebi aşırı teknoloji kullanımı ve depresyon" başlıklı bir haber yaptı.

YKS'DEN HEMEN ÖNCE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın canlı yayının gençler tarafından beğenilmemesi ve 'dislike' kampanyası yapılması sonrasında iktidara yakın medya kuruluşları da boş durmuyor. Bir devlet kurumu olmasına rağmen iktidara verdiği destekle sıkça gündeme gelen AA, Z Kuşağı'nı hedef alan bir haber yaptı. Haberde gençlerde unutkanlığın bir numaralı sebebi olarak teknoloji kullanımının yoğunluğu gösteriliyor. Haberin YKS'den bir gün önce yapılması ise akıllara, "Z Kuşağı'na karşı veli kozu mu oynanıyor?" sorularını getirdi. Sınavdan bir gün önce yapılan böyle bir haberin, olası bir sınav başarısızlığını gençlerin teknoloji kullanımına bağlamak adına yapıldığı tahmin ediliyor.

TEKNOLOJİ KULLANIMI SINIRLANDIRILIRSA UNUTKANLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLİR

Haberde teknoloji kullanımının sınırlandırılmasıyla unutkanlığın önüne geçilebileceği iddia edildi. Aşırı teknoloji kullanımının her yaşta insan açısından pek çok zararının olduğu bilinirken, özellikle Z Kuşağı'nın teknoloji eliyle iktidara sesini yükselttiği bir dönemde böyle bir haberin yapılması dikkat çekti.