Berg Elektrik'in Genel Müdürü Alp Erkin'in komşusunun köpeği Nero'yu silahıyla başından vurarak öldürmesi nedeniyle ABD'li Eeton Corporation şirketi, Türkiye'deki bayisi olan Berg Elektrik ile tüm ilişkisini kestiğini duyurdu.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 25 Temmuz tarihinde Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin'in eşini ısırdığı gerekçesiyle komşularının köpeği Nero’yu silahla ateş ederek öldürmesine yönelik tepkiler sürerken, bir tepki de ABD’li Eaton Corporation’dan geldi. ABD’li Eaton Corporation, Türkiye bayisi olan Berg Elektrik ile iş ilişkisinin sonlandırma kararı aldığını açıkladı. ABD’li Eaton’ın resmi sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin ile ilgili gelişen olayın farkındayız ve bu bayi ile olan iş ilişkimizi sonlandırma kararı almış bulunuyoruz." https://twitter.com/eatoncorp/status/1288772218684661761 https://twitter.com/eatoncorp/status/1288771329857069061

NE OLMUŞTU?

ABD’li Eaton Corporation’ın Türkiye bayisi olan Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin, eşini ısırdığı gerekçesiyle komşularının köpeği Nero’yu 25 Temmuz'da silahla ateş ederek öldürmüştü. Gözaltına alınan Alp Erkin ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Alp Erkin’in daha önce de bir başka komşularının köpeğini arabayla bilinçli şekilde ezdiği ileri sürülmüştü. Alp Erkin, "Duyduğum derin endişe ve korku ile saldırıyı durdurmak için kastım olmadan silahı köpeğe yönelttim. Eğer 15 saniye gecikseydim eşim ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olurdu" diye açıklama yapmıştı.