Adıyaman’da  2 ay önceye oranla koronavirüs vakaları ikiye katladı.

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu son bir haftalık süreçte koronaviüre yakalanan ve bu kişilerle temaslı olanların yaşadıkları çeşitli semtlerdeki 542 evi karantinaya aldı. Kentteki özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Ramazan Çelik, Adıyaman’da son 2 aylık süreçte vakalarında yüzde 100 artış görüldüğünü söyledi.

"TEDBİRLERE UYULMAMASI ARTIŞIN EN BÜYÜK NEDENİ"

Dr. Çelik, yapılan uyarılara rağmen tedbirlere uyulmamasının vaka sayılarındaki artışın en önemli etkeni olduğunu savunarak, kalabalık ortamlarda bulunmanın virüs yayılımını hızlandırdığını ifade etti:

"TAZİYE ZİYARETLERİ VAKA SAYILARINI ARTIRDI"

“Şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından yapılan düğün, nikah ve yasak olmasına rağmen evlerde devam ettirilen taziye ziyaretleri vaka sayılarını artırdı. Yine bölgede sıklıkla kalabalık akraba ziyaretlerinin yapılması, bu ziyaretlerde maske kullanımının yok denecek düzeyde olması da vaka artışındaki etkenler arasında yer alıyor.”

"MECBUR KALINMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAMALIYIZ"

Virüsün yayılımının önlenmesi için mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması, kalabalık her türlü ortamdan uzak durulması çağrısı yapan Çelik, “Dışarı çıkmamalıyız ve çıktığımız zamanlarda sosyal mesafe kuralı ve maskeye mutlak dikkat etmeliyiz. Ağzımızı, burnumuzu açıkta bırakmamalı, maskeyi nizami olarak takmalıyız” diye ekledi.