AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yalnız yaşayan ve evlenmeyen yurttaşları önemli sıkıntıların kaynağı olarak gösterdi.

AKP'li Numan Kurtulmuş, yalnız yaşayanların aile ilgili sıkıntıların önemli bir kaynağı olduğunu iddia etti.

"AİLEYİ SAĞLAM TUTMALIYIZ"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Merkezinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlenen "Aile Kongresi"nde konuştu. Kurtulmuş, evlenmeyenlere ve tek başına yaşayanlara 'sıkıntı kaynağı' dedi. Kurtulmuş, ailenin bütün toplumların ortak özelliklerinden biri olduğunu ileri sürerek, "İnsanoğlunun yaradılıştan bu yana bu yapısı, bir kadın ve bir erkekten oluşan aile yuvası aslında toplumların kök hücresidir. Tıpta nasıl kök hücreden bozulmuş olan hücreleri yeniden yenilemek mümkündür. Biz aileyi sağlam tutabilirsek, kök hücre olan aileyi sağlam tutabilir, koruyabilir, iyileştirebilirsek diğer toplumsal hastalıkları da onararak şu fani toplumun içerisinde canlı tutmuş olabiliriz" şeklinde konuştu.

"YALNIZ YAŞAYANLAR SIKINTI KAYNAĞI"

Ailenin gelecek için teminat olduğunu savunan Kurtulmuş, "Aşırı bireyciliğin getirmiş olduğu ve bununla eşzamanlı olarak gelişen ve ideolojiler haline dönen aşırı hazcılık akımları ailenin köküne dinamit koymaktadır. Yalnızlaşmış olan bireyin, insanların evliliği gereksiz görmesi, insanların tek başına yaşamaları gibi bir anlayışın geliştirilmesi aileyle ilgili yaşadığımız sıkıntıların önemli kaynaklarındandır" dedi.