Ankara Büyükşehir Belediyesi, başlattığı yeni dayanışma kampanyası ile sıfır veya ikinci el eşyaları ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başlattığı "İyilik bulaşıcıdır" hareketi, eşya dayanışmasıyla yeniden gündem oldu.

"İYİLİĞİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi dayanışma kampanyalarına bir yenisini ekledi. Yurttaşların kullanmadığı ya da az kullanılmış eşyaları ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran belediye, şimdiden pek çok ihtiyaç sahibine yardım etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından, "Hayırseverlerden aldığımız sıfır ve kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyaları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırıyoruz. Ankara'mızı kardeşlik ve dayanışma sayesinde iyiliğin de başkenti yapıyor, alan el ile veren el arasında köprüler kurmaya devam ediyoruz" dedi. Hayırseverler hafta içi 08.00-17.00, cumartesi günleri ise 08.00-12.00 saatleri arasında “0312 507 37 17” numaralı telefonu arayarak eşya yardımında bulunurken, eşyaya ihtiyacı olan vatandaşlar da; Fakirlik ilmühaberi, kira kontratı, aile beyannamesi, SGK maaş dökümü, tapu kaydı, araç kaydı, itfaiye raporu, öğrenci belgesi, şehitlik veya gazilik belgesiyle Etlik Osmanlı İş Merkezi içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Gıda ve Yardım Dağıtım Merkezi’ne başvuru yapabilecek.