Koronavirüs süreci nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullanımına bilgisayarlarını açan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ankara’nın kırsal mahallelerinde (köylerinde) internet erişiminde sorun yaşayan çocuklar için ücretsiz internet imkanı sundu.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Sincan ilçesinin Çiçektepe ve Esenler Mahallelerindeki öğrencilere kendi imkanlarıyla internet hizmetini götürdü.

HİZMET BEDELİ BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENECEK

Mahalle muhtarlıkları ile birlikte belirlenen bir noktaya kurulan internet ağı ile her yaştan öğrencinin EBA, üniversite portalları ve diğer hizmetlere ulaşmak için kullanacağı internetin hizmet bedeli, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Telefon hattı çekmeyen yurttaşlar da bu noktalardan internet üzerinde arama yapıp telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

YAVAŞ: "İNTERNET HİZMETİ SAĞLAMAYA BAŞLADIK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankaramızın köylerine kendi imkânlarımızla internet hizmeti sağlamaya başladık. İlk adımı attığımız Sincan Çiçektepe ve Esenler Mahallelerindeki evlatlarımızın sevinci bizim için her şeye değer. Hiçbir imkânsızlığın çocuklarımızın gülüşlerine mani olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İNTERNET KONUSUNDA ÇOK SIKINTI ÇEKİYORDUK"

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeyle internete kavuşan Senanur Boyalı, “Yedinci sınıfa gidiyorum, derslerimizi internet sıkıntısı çektiğimiz için takip etmekte çok zorlanıyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” derken, Fatma Betül Yakar ise “Onuncu sınıf öğrencisiyim. İnternet konusunda çok sıkıntı çekiyorduk, bizi bu sıkıntıdan kurtardığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

869 BİLGİSAYAR DA ÇOCUKLARIN KULLANIMINA AÇILMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 47 biriminde toplam 869 bilgisayarı randevu usulü ile çocukların kullanıma açtıklarını duyurmuştu.