Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da bulunan sağlık çalışanlarından nikah ücretlerini almama kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde en ön saflarda mücadele eden sağlık personelinden nikah ücreti almama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edilirken, uluslararası aile cüzdanı ücreti hariç evlendirme ile ilgili diğer ücretler bundan sonra kamu ve özel sektörde çalışan sağlık çalışanlarından alınmayacak.

MANSUR YAVAŞ'IN TALEBİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gazete Duvar'ın haberine göre, Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısında Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzasıyla gündeme gelen Başkanlık Yazısı oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te kabul edilen kararda, “Pandemi sürecinde büyük bir özveri ile hizmet veren ‘Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik’ kapsamına giren kamu ya da özel sektörde çalışmakta olan tüm sağlık personelinin ‘sağlık personeli’ olduğunu belgelendirmeleri ve Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde nikah işlemini yapmak istemeleri halinde Uluslararası Aile Cüzdan bedeli hariç olmak üzere belediyemiz tarafından alınan evlendirme ile ilgili diğer hizmet ücretlerinin alınmaması hususunda karar almak üzere” ifadeleri yer aldı. https://twitter.com/ankarabbld/status/1293593558969208833?s=20

MECBURİ 140 TL DIŞINDA ÖDEME ALINMAYACAK

Başkentte görev yapan ve evlenmek isteyen sağlık çalışanları, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evlendirme Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde 140 TL olan Uluslararası Aile Cüzdanı ücreti hariç oda ve dış nikah ücreti ödemeyecek.