Ankara Valiliği, 20 yaşındaki Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğrayarak öldürüldüğü haberlerine ilişkin açıklama yayınladı. Çakan'ın babası da olayın Kürtçe nedeniyle olmadığını söyledi. Çakan'ı öldüren 3 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Ankara’nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde 'Kürtçe müzik dinlediği için' öldürüldüğü iddia edilen 20 yaşındaki Barış Çakan'ın ölümüyle ilgili Ankara Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, Kürtçe ile ilgili bir tartışma yaşanmadığı, cinayetin “ezan okunurken araç içinde yüksek sesle müzik dinlenilmesi” yüzünden gerçekleştiği ifade edildi. Öte yandan baba Nihat Çakan da yaptığı açıklamada 'Kürtçe müzik' iddialarını yalanladı. Çakan'ı öldüren 3 kişi tutuklandı Yayınlanan açıklamada, "İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır" denildi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: "31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

İŞÇİLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hafta sonu Ankara'da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinlenmesi üzerine iki grup arasında tartışma çıktığı ve Kürtçe müzik dinleyen gencin öldürüldüğü iddia edilmiştir. İddiaların aksine dinlenen müzik Kürtçe değildir. Ve ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri ikaz eden vatandaşımız, göğsünden yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir" dedi.

ÇAKAN'IN BABASI DA KONUŞTU

Ankara'da dün öldürülen ve Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğradığı iddia edilen Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan: "Oğlum ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldü."

NE OLMUŞTU?

Mezopotamya Ajans'ında yer alan habere göre Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün gece 20 yaşındaki Barış Çakan Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Ailesinden alınan bilgilere göre gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan, Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı.