Batman'ın Sason ilçesinde iki öğrencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazanın ardından gözaltına alınan servis sürücüsü tutuklandı.

Batman’ın Sason ilçesinde öğrenciler ile tekstil işçilerinin taşındığı minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 16 yaşındaki Yasemin ve 18 yaşındaki Selim Barlık kardeşler yaşamını yitirmiş, 24 kişi de yaralanmıştı. Kazanın ardından başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında sürücü Eşref Yavuz, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

ARACIN KAPASİTESİNİN 14 KİŞİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sason İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Yavuz tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren Yasemin ve Selim Barlık kardeşler dün (11 Mart) toprağa verilirken, kazada yaralanan 15 kişinin tedavileri ise devam ediyor. Kazaya ilişkin yetkililer tarafından yapılan açıklamada ihmaller zincirinde bahsedilirken, denetimin neden yapılmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bu arada aracın kapasitesinin 14 kişilik olduğu ortaya çıkmıştı.

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Sason ilçesinde, öğrenciler ile tekstil işçilerinin taşındığı servis minibüsünün 300 metrelik uçurumdan devrilmesi sonucu meydana gelen kazada; 2 kişi yaşamını yitirdi, 5’i ağır 27 kişi de yaralanmıştı.