Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfı'nın Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak 50 milyon TL'lik dolandırıcılık davasında ifade verdi.

Bilal Erdoğan'ın kurduğu İnsan İrfan Vakfı'nın Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak dolandırıcılık soruşturmasında ifade verdi.

"AKP'DE GÜÇLÜ İSİMLERİZ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca besicilerin 50 milyon lira dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın eşinin dayısı Mehmet Fatih Çıtlak'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. İddiaya göre kendilerini “Sancaktepe’de bulunan Donuksa Gıda isimli firmanın” yetkilileri olarak tanıtan Hamit Avcı, Yusuf Aydın, 2 yıl önce hayvan alım satımı yapan tüccarlarla iletişime geçti. İddiaya göre, Avcı ve Aydın, AKP’de önemli bir siyasi konumda bulunduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çok yakın olduklarını ileri sürdü.

"EMİNE ERDOĞAN'A SÜTOĞLU KADAR YAKINIM"

Yusuf Aydın, besicilere, kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, “sütoğlu” kadar yakın olduğu iddiasında bulundu. Soruşturma dosyasındaki ifadelere de yansıyan iddiaya göre, besiciler temin ettikleri tonlarca eti bu firmaya teslim etti. Başlangıçta ödenen paralar bir süre sonra durdu. Kendilerine verilen milyonlarca liralık çeklerin karşılıksız çıkması üzerine dolandırıldıklarını anlayan besiciler şikâyetçi oldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

"DEVLET YETKİLİLERİ İLE TOPLANTILAR YAPILDI"

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, mağdurlardan Mahmut Çelik, 19 milyon liralık zararının olduğunu söyledi. Çelik, kendisi gibi et ticareti yapan Cahit D. tarafından arandığını ve söz konusu kişilerle tanıştırıldığını dile getiren Çelik, "12 yıllık AKP üyesiyim. Devlet yetkilileriyle toplantılar yapıldı. İlk zamanlar ödemeler düzenli yapıldı. Sonrasında karşılıksız çekler verdiler. Dolandırılacağımız hiç aklımdan geçmedi. Şikâyetçi oldum" dedi.

BENİ KURBAN SEÇTİLER

Soruşturma sonucunda tutuklanan Yusuf Aydın, verdiği ifadede Mehmet Fatih Çıtlak ve Hamit Avcı’yı suçladı. Çıtlak ve Avcı arasında ticari bir ilişki olduğunu belirten Aydın, “Ben kimseyi dolandırmadım. Çıtlak ve Avcı, ticari ilişkilerinde beni kurban seçtiler. Bana şehit ailelerine yardımcı olacağız dediler. Benim bu ticarette bir işim yok” dedi.

ÇITLAK REDDETTİ

İddiaların üzerinde yoğunlaştığı Mehmet Fatih Çıtlak verdiği ifadede, “Donuksa Gıda isimli firma ile hiçbir bağım yok. Vakfımızın herhangi toptan bir et alım işi yoktur. Sadece Kurban Bayramı’nda Afrika’ya yardımlarda bağış almışlığı vardır. Zaten vakıfların ticaret yapma yasağı vardır. Benim bu olaylarla bir işim yoktur” dedi.