Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tam kapanmada süresince alınan alkollü içki satış yasağını eleştirerek, "Gerçekten hayretler içerisindeyim. Çok yersiz. Bu inanılmaz bir şey" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma sürecinde, alkollü içki satışının yasaklandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tekel bayilerinin istisna kapsamında olmadığını belirterek, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, HaberTürk televizyonunda katıldığı canlı yayında alkol yasağı kararını eleştirdi.

"HİÇBİR AKILCI TARAFI OLMAYAN BİR UYGULAMA"

"Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" diyen Prof. Dr. Yavuz, "Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranalar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

"NEYE DAYANARAK BÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİYORSUNUZ?"

Alkol yasağı kararının, salgını önlemek adına alınmasının hiçbir akılcı açıklaması olmadığını vurgulayan Bilim Kurulu üyesi Yavuz, şöyle devam etti: "Şöyle bir şey var, ağızın bu tarz dezenfektanlarla, klorheksidin olur, alkol olur; bunlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyorsunuz? Gerçekten hayretler içerisindeyim. Çok yersiz. Bu inanılmaz bir şey. Ben olsam böyle bir uygulamadan hemen dönerim."