Türkiye'de koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan ilk ilçe olan Artvin Borçka'da karantinanın kalkmasıyla birlikte vakalar görülmeye başlandı.

Artvin Borçka'da karantinanın kaldırılmasıyla birlikte yeni vakalar görüldü.

CENAZE NEDENİYLE ARTTI

Artvin İl Hıfzıssıha Kurulu, 2 Nisan tarihinde Artvin Borçka'da 15 gün süreyle karantina uygulanmasına karar vermişti. Karantina sürecinde şehre giriş çıkışlar yasaklanmış ve kısa sürede vaka artışı kontrol altına alınmıştı. 17 Nisan'da karantinanın kalkmasıyla birlikte şehre dışarıdan gelenler aracılığıyla vaka sayısı yeniden artmaya başladı. Borçka'ya cenaze töreni için gelen bir ailede virüse rastlanmasının ardından yapılan filyasyon çalışması sonrası 60 kişi daha karantinaya alındı.

"NE OLURSA OLSUN NOKTASINDAYIZ"

DHA'da yer alan habere göre vakaların, kent dışından ilçeye gelenlerden kaynaklı olduğunu anlatan Yılmaz Eryiğit, "Burada bayadır vakamız yoktu, dışarıdan gelenler nedeniyle çıktı. Vakalar tespit edildi. Hastanelerde yatıyorlardı. Tüm halk olarak huzursuzluk yaşıyoruz. Evde durmak da zor; insanın psikolojisi bozuluyor. 'Ne olursa olsun' gibi düşüncelere kapılıyoruz. Umarız salgın biter" dedi.