Mustafakemalpaşa Belediyesi, bazı hayvanların kulaklarındaki küpelerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne kayıtlı olduklarının tespit edildiğini belirtti.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Alpagut Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yaşayan hayvanları beslemeye giden yurttaşlar ve mahalle muhtarı, sayıları 20’nin üzerinde öldürülmüş köpek ile karşılaştı. Yurttaşların çektiği hayvan görüntüleri sosyal medyada tepki topladı. Yurttaşlar, durumu jandarmaya bildirdiklerini söylediler ve köpeklerin zehirlendikten sonra toplu olarak bölgeye atıldıklarını aktardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi yetkililerinin de bölgede incelemelerde bulunduğu bildirildi. Yetkiler, ölüm nedenlerini belirlemek için köpeklerden aldıkları örnekleri laboratuvara gönderdiklerini ifade etti.

"KÖPEKLER BALIKESİR'E KAYITLI OLABİLİR"

ANKA'nın aktardığı habere göre, Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner Hizmetleri'nde görevli bir veteriner hekim; hayvanların kulaklarında bulunan küpeler sorgulandığında Balıkesir Belediyesi'ne kayıtlı olduklarının ortaya çıktığını kaydetti. Veteriner hekim, hayvanlar arasında 2017 yılında kısırlaştırılanların olduğunu, hayvanların Balıkesir Belediyesi tarafından bırakılmayıp başkaları tarafından da getirilmiş olabileceğini söyledi.