Bursa Valiliği, koronavirüs salgınında artan vakalar nedeniyle bazı cadde ve alanlar ile tüm pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandığını duyurdu.

Bursa Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan yeni kararları duyurdu. Buna göre Bursa Valiliği, koronavirüs salgınında artan vakalar nedeniyle bazı cadde ve alanlar ile tüm pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandı.

KENTTE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU İHLAL EDİLİYOR

Valilik'ten yapılan açıklamada, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri, Cumhurbaşkanının talimatıyla bugüne kadar birçok tedbirin alındığı ve uygulamaya geçildiği vurgulandı.  Kentte hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayılarındaki artış ve maske takma zorunluluğunun ihlal edilmesi nedeniyle yeni kararlar alındığı belirtildi.

SİGARA, TÜTÜN VE MAMULLERİNE YASAK

Sigara, tütün ve tütün mamullerini kullanmak maksadıyla tıbbi/bez maskenin indirilmesini önlemek amacıyla, bazı cadde ve alanlarda ve tüm pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesi yasaklandı. Sigara içmenin yasaklandığı cadde ve alanlar: