Üç kişinin ölümüne ve 12 kişinin de hastanede tedavi altına alınmasına sebep olan sahte içki soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı.

Bursa'da 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin de hastanede tedaviye alındığı sahte içkilere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 5'e yükseldi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Kentte son 5 günde farklı zamanlarda 15 kişi, içki içtikten sonra rahatsızlanınca Çekirge Devlet Hastanesi ile Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Sahte içkiden zehirlendikleri belirlenen Mehmet İncili (51), Sümer Çam (51), İrfan Çivi (39), Mehmet T. (51), Fatih Deniz Y. (49), Ferdi N. (37), Mustafa D. (58), Ramiz H., Güner M., Bahadır E. (36), Tamer M. (44), Emin A. (43), Aleattin G. (52), Mehmet Özgür K. ve Mehmet S. (62) tedaviye alındı. Bu kişilerden Mehmet İncili, Sümer Çam ve İrfan Çivi yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan kişilerden Mehmet Süpürgeci de yaşamını yitirdi. Çekirge Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Süpürgeci ile birlikte can kaybı 4’e yükseldi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

DHA'nın aktardığı habere göre, olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Erhan Okumuşoğlu ve Uğur Kökkoparan, çarşamba günü çıkarıldıkları mahkemece "birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Polis ekipleri, Okumuşoğlu ve Kökkoparan’ın ifadelerinden yola çıkarak, 42 yaşındaki Muhammet Haksever, 44 yaşındaki Birkan Başakve Mesut Güler'i de gözaltına aldı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Muhammet Haksever, Bursa'da tekel bayisi işleten Birkan Başak ve tutuklu Uğur Kökkoparan ile birlikte çalıştığı tespit edilen Mesut Güler sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de "birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olmak" suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.