İstanbul'da birçok ilçede gecekondu mahallelerinde içerisinde bin TL bulunan zarfları dağıtan ve kendisine 'Robin Hood' adı verilen hayırsever iş insanı, bu kez Ataşehir Yenisahra’da ortaya çıktı.

Mahalle sakinlerinin anlatımına göre araçlarla gelen 10 kişi, evlere dağılarak içerisinde bin TL bulunan zarfları dağıttı. Çocuklara da 100 ile 300 TL arasında harçlık veren iş insanının bakkallara giderek, borç listesinde isimleri yer alan dar gelirli ailelerin tüm borçlarını ödediği öğrenildi. 'Robin Hood' lakabı verilen iş insanı daha önce Hasköy, Başakşehir Şahintepesi ve Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’ndeki gecekondularda oturan ailelere zarf içerisinde para dağıtmıştı.

'BÖYLE İNSANLAR İYİ Kİ VAR'

Mahallede yaşayanlardan Aslan Kutluay, "Okuyan çocukların burslarını karşılamış. Zarflara bin, bin 500 TL koymuş. Arabanın arkasında çantalarla para doluymuş. Çantaları açarak paraları dağıtmış. Kiracılar ve bakkala borçları olanlara vermiş. Bu devirde halen böyle insanlar var. Gizemli insan. Kimse görmemiş. Merak ediyorum. Böyle insanlar iyi ki var. Bu insanlar olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti’nde sırtımız yere gelmez. Parası olup saklayanlar bence bu adamdan ders almalı. Örnek almalılar" dedi. Mahalle sakinlerinden Selçuk Coşkun, karşılaşma anını şöyle anlattı: "Kapıda oturuyordum. 2 kişi geldi. Selamını verdi. 'Burada mı yaşıyorsunuz' dedi. 'Evet' deyince de zarfı verdi. Kendisini 'Robin Hood' diye tanıştırdı."