Sivas Valiliği Suşehri'nde Aksu köyünün karantina altına alındığını duyurdu. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir köyde de koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir köyde, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Aksu köyü, Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

ÇANAKKALE'DE BİR KÖY KARANTİNADA

Çanakkale'de Bayramiç İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 pozitif vakalara rastlanan Yiğitler köyünün karantinaya alınmasına karar verdi. Kararın uygulanmaya başlandığı köyün girişlerinde jandarma tarafından önlem alındığı görüldü. Köy muhtarı Çetin Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aileye mensup 11 kişinin testlerinin pozitif çıktığını bildirdi.

"KÖYDEKİ TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEST YAPILIYOR"

Süreci evlerinde geçiren bu kişilerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Gürel, "Köydeki tüm vatandaşlarımıza test yapılıyor. Köyün içinden sadece transit geçiş yapılabiliyor. İnşallah bu durumu atlatacağız." ifadelerini kullandı.