Kurduğu Çiftlik Bank sistemi ile Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın yeri tespit edildi.

Binlerce Çiftlik Bank mağduru tarafından tutulan dedektiflerin araştırması sonucu Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın yeri bulundu.

BÜROKRATİK ENGELLER NEDENİYLE GETİRİLEMİYOR

Çiftlik Bank adlı oyun ve ekonomik zincir ile 132 bin 222 kişiyi 1 milyar 139 milyon TL dolandırarak kayıplara karışan Mehmet Aydın ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul'daki bir dedektiflik şirketiyle anlaşan mağdurlar, şirketin uluslararası bağlantıları sayesinde önemli bilgilere ulaştı. Brezilya'da bağ kurulan bir diğer dedektiflik şirketi, Mehmet Aydın'ın Brezilya'da ikamet ettiğini ve Paraguay, Uruguay gibi ülkelere de gidip geldiğini tespit etti. Aydın'ın konumu Türk Interpolü'ne de sunuldu fakat bürokratik engeller nedeniyle Türkiye'ye getirilemediği ortaya çıktı.

PARA AKLAMAK İÇİN ŞİRKET KURMUŞTU

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın sağ kolu Suat Fehmi Emur’a şirketin paralarını aklamak için 2 milyon liralık sermayeyle şirket kurdurduğu anlaşılmıştı. Bu şirketin avukatıyla, aleyhine ifade veren kurumun CEO’su Cumhur Yurdakul’u tehdit ettirdiği ortaya çıkmıştı. Etkin pişmanlıkla Çiftlik bank kurmacasının her detayını anlatan Yurdakul’a ifadesini değiştirmesi için baskı yapan İstanbul Barosu avukatlarından E.Y. hakkında dava açılmıştı. Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik, 2'si tutuklu 5'i firari 48 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 2 sanığın tahliyesine geçtiğimiz yıl temmuz ayında karar verilmiş, bu karar sonrasında davada tutuklu sanık kalmamıştı. Sistem üzerinden 132 bin 222 katılımcıdan 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 1 milyar 139 milyon lira toplanırken, katılımcılara bu dönemde 688 milyon lira geri ödeme yapıldı.