Son günlerde Türkiye'de çöpten yemek toplayan insan görüntüleri sosyal medyada sıkça paylaşılmaya devam ediyor. Son olarak Fatih'te bir süpermarketin çöpe attığı ürünleri almak için birbirleriyle rekabet eden yurttaşlar sosyal medyanın gündemine düştü.

Yoksulluk nedeniyle İstanbul Fatih'te çöpleri karıştıran yurttaşlar ekonomik krizin boyutlarını bir kere daha düşündürdü.

SÜPERMARKETİN ATTIĞI ÇÖPLER İÇİN YARIŞTILAR

Türk Lirası'nda yaşanan hızlı düşüş devam ederken, Türkiye'de yurttaşların alım gücü geçtiğimiz yıllara göre büyük düşüş yaşadı. Özellikle salgın döneminde devletin yaptığı kısıtlı yardımlardan faydalanamayan yurttaşlar, çözümü geç saatlerde çöp karıştırmakta veya insanlardan yemek istemekte buluyor. İstanbul Fatih'te kameralara yansıyan görüntülerde birkaç yurttaş, bir süpermarketin çöpe attığı ürünleri alabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Birkaç gün önce de yine yoksulluk nedeniyle bir yurttaşın kapı kapı gezerek "Fazla yemek var mı?" dediği görüntüler ortaya çıkmıştı.

SAYIŞTAY: SARAY'IN GÜNLÜK HARCAMASI 4,5 MİLYON TL

Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın günlük harcaması 4,5 milyon TL. Yalnızca mutfaktaki baharatlara harcanan para ise 118 bin TL.