Koronavirüs nedeniyle Çorum'da karantinaya alınan köyün suyunu herhangi bir bildirim yapmadan kestiler.

Çorum’un Mecitözü İlçesi Şeyhler köyün bir haftadır susuz. Mahalle Muhtarı Salim Çadır, mahalleleri karantinaya alındıktan bir gün sonra suların Mecitözü Belediyesi tarafından kesildiğini söyledi. Çadır “Bir yudum suya muhtaç kaldık, bize adeta ölüme terk eder gibi kaderimizle baş başa bıraktılar” dedi. Duvar'ın haberine göre mahalle koronavirüs salgını nedeniyle 3 Ağustos’ta karantinaya alınmıştı.

MAHALLEDE 92 KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

Çadır, 92 korona vakası görülmesi üzerine karantinaya alınan mahallede susuzluğun çok ileri boyuta ulaştığını, hiçbir yetkilinin çare üretmediğini söyledi. Çadır “Yetkililere sesleniyorum, belediyeye sesleniyorum. Hiçbir ilaçlama da yok, kendi imkanlarımızla belirli noktalara kireç serpiştirmeye çalışıyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Mahallemiz yaklaşık 100 hane ve 250 kişi yaşamakta. Ayrıca 300 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvan da susuzluktan ölmek üzere” uyarısında bulundur.

"BİLDİRİM YAPILMADAN SU KESİLDİ"

Muhtar Salim Çadır köyün sularının kesileceğine ilişki kendilerine bir bildirim yapılmadığını da ifade etti. Köy Muhtarı Salim Çadır’ın bu açıklamaları üzerine görüşmek istediğimiz Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, telefonlara cevap vermedi.