Çorum'da izolasyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle KYK yurdunda karantinaya alınan kişilerden günlük 70 lira alınacağı aktarıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, karantinayı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda tamamlayacak kişilerden alınacak günlük ücreti belirledi. AA'nın aktardığı habere göre Çiftçi, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, izolasyon kuralını ihlal eden kişilerin karantina sürecini KYK yurtlarında tamamlaması ve yurttaki masrafların kişilerden tahsil edilmesine karar verildiğini hatırlattı.

"18 KİŞİ KYK YURDUNDA KARANTİNADA"

Çorum'da 18 kişinin KYK yurdunda karantina altına alındığını belirten Çiftçi, şu ifadeleri kullandı: "Konaklamaları sağlanan kişilerden konaklama ve yemek hizmetlerine karşılık günlük 70 lira ücret üzerinden tahakkuk edecek miktarın kişilerin kendilerinden tahsil edilmesine karar verilmiştir. Geçici ve mevsimlik işlerde çalışan tarım ve inşaat işçileri ile değişik sebeplerden ötürü izolasyon sürecini geçirecek uygun meskeni olmayan kişilerin konaklama ve yemek ücretlerinin kendilerinden tahsil edilmesi hususundan muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır."

ARAÇ KONVOYU DA YASAKLANDI

Çiftçi, ayrıca kente gelin alma da dahil olmak üzere trafikte araç konvoylarına müsaade edilmemesi, sağlık çalışanlarının ikinci bir emre kadar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya devam etmesini de kararlaştırdıklarını kaydetti.