Çorum'da fırıncılık yapan bir yurttaş, yakmak için aldığı odunun içinde bir şişeye gizlenmiş bir mektup, para ve bazı fotoğraflar buldu. Mektubun yazıldığı tarih ise 1977 idi.

Çorum'da 43 yıl önce yazılmış bir mektup, fotoğraflar ve bir miktar para bir odunun içine gizlenmiş bir şekilde bulundu.

MEKTUP 150 YILLIK BİR EVİN TARİHİNİ ANLATIYOR

Çorum'un İskilip ilçesinde fırıncılık yapan Salih Yiğit isimli bir yurttaş, fırınında yakmak için satın aldığı odunlardan birinin içinde bir şişe dolusu tarihle karşılaştı. Aynı ilçede bir evin tarihini çocuklarına anlatan bir baba tarafından yazıldığı anlaşılan 3 sayfalık mektubun yanında bir miktar para ve bazı fotoğraflar da yer alıyordu. Yiğit, şişeyi sahibine ulaştırmak için harekete geçti.

DEDE YADİGARI EV

Kendisi ile aynı mahallede oturan Vehbi Eryılmaz ile iletişime geçen Yiğit, şişeyi Eryılmaz'a verdi. Mektubu okuyan Eryılmaz, babasının dede yadigarı evlerini tadilattan geçirirken şişeyi çocuklarına anı olarak bıraktığını fark etti. Mektubu okuyan Vehbi Eryılmaz, babası tarafından kaleme alınan mektubu okurken duygu dolu anlar yaşadı. Çünkü baba Eryılmaz, bu mektubu 43 yıl önce yazmıştı ve mektup bulunmadan yıllar önce hayatını kaybetmişti. Vehbi Eryılmaz, Salih Yiğit'e çok müteşekkir olduğunu ve bu hatıranın ailesi tarafından yaşatılacağını söyledi.