Salgın sürecinde yurttaşlara "Evde kal" çağrılarını ünlüler üzerinden yapan Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği konsere 30 milyon TL harcadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği ve seyircisiz olarak organize edilen "Evde kal konserleri" için 30 milyon TL'nin üzerinde para harcandığı iddia edildi.

DENİZE SIFIR KONSER ALANI

Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Kuruçeşme'de denize sıfır konser alanı kurarak onlarca sanatçıya konser verdirtti. Yurttaşlara İBAN atarak para toplayan Cumhurbaşkanlığı2nın bu konserlere en az 30 milyon TL harcadığı iddia edildi. Cumhuriyet'in haberine göre, Ajda Pekkan’dan Alişan’a, Sibel Can’dan Muazzez Ersoy’a kadar onlarca isim sahne aldı. Şarkıcılara toplamda milyonlarca lira ödenen konserler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalında yayımlanacak.

SANATÇILAR PARAYLA SAHNE ALDI

Konserler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalında 8 Haziran’dan itibaren bir ay boyunca her akşam saat 21.00’de yayımlanacak. Organizasyonu düzenleyen Polat Yağcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Cumhurbaşkanlığı’nın tüm konser organizasyonlarını düzenleyen Polat Yağcı daha önce şarkıcıları defalarca Erdoğan’la buluşturmuştu. Sadece sahne için 1.5 milyon TL harcandığı iddia ediliyor.