Erzurum'da defineciler, Demir Çağı'ndan kalma 3 bin yıllık mezarları spiralle kesip hilti ile deldiler.

Erzurum’da defineciler, Demir Çağı'ndan kalma 3 bin yıllık kaya mezarlığına jeneratör götürüp, spiral ile taşları kestiler.

SPİRALLE 3 BİN YILLIK KAYA MEZARINI KESTİLER

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 3 bin yıllık kaya mezarları defineciler tarafından tahrip edildi. Yerden yaklaşık 3 metre yükseklikte bulunan kaya mezarlıklarına ulaşan defineciler spiral ile mezarlık içerisindeki taşları keserek ikiye ayırdı. Umduklarını taşta bulamayan defineciler zengin olma hayaliyle önce kaya mezarlıklarındaki duvarları hilti delip ardından mezarlığın etrafındaki toprak alanı bile kazdılar.

"HAYRET VERİCİ"

Erzurum İli Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kızılkaya, definecilerin kaya mezarlarını kazarak gerçek hazineye zarar verdiklerini söyledi. Kızılkaya, "Buranın benzeri çok bulunmuyor. Buranın Urartulara veya Tunç Çağı'na ait olduğu söylense de burası daha çok Demir Çağı'nın özelliklerini taşıyor. Defineciler tarafından burası sürekli tahrip ediliyor. Tamamen taş bir blokun içerisinde altın olacağını düşünen insanlar oralara zarar veriyorlar. Buraları spiral ve kırıcılar ile delmişler. Bunları yapmak için elektrik lazım. Bunu yapmak için jeneratör getirmişler. Baya kapsamlı çalışma yapmışlar. Böyle olamayacak hayaller için bu kadar kapsamlı çalışmalar yapmaları hayret verici.