Bingöl Karlıova depremine ilişkin önceden uyarması ile ilgili videosu bir kez daha gündeme gelen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni uyarılarda bulundu.

Görür'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde: Arkadaşlar merhaba, televizyonlardan sizleri bilgilendiremedim. Bildiğiniz gibi, Karlıova-Kaynarpınar’da 5,7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem KAF ile DAF’ın kesim yerine yakın ancak KAF üzerinde. Bu deprem birçok bakımdan önemli. Birincisi, biz Erzincan-Karlıova arasında Yedisu Fayı üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz. Bu deprem bu hat üzerinde. Dolayısıyla, bu fayı tetikleyebilir, dikkatli olalım. İkincisi bugün olan depremin DAF’ın Bingöl-Karlıova segmanı ile ilişkisi yok. Bu segmanda hala büyük bir deprem bekliyoruz. https://twitter.com/nacigorur/status/1272196022433976322?s=20

YENİ UYARILAR

Üçüncü husus, KAF ile DAF Karlıova kesişim noktası çevresinde birbiri ile etkileşiyor. Hatırlarsanız, Elazığ depremi olunca Karlova-Bingöl arasına dikkat demiştim. Bu depremin Elazığ depremi ile ilgisi kurulamaz ama etkileşim olduğu da bir gerçek. Onun için Karlıova-Bingöl arası şimdi daha hassas hale geldi. Bu bölge DAF üzerinde ve buradaki en son deprem 1866 ve 7.1. Milletimize geçmiş olsun.