Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafa koronavirüs salgını devam ederken yüzde 12 zam yaptı.

Bingöl il merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan onlarca esnaf pandemi döneminde kirasını ödemekte zorlanırken, buna rağmen kiralara yüzde 12 zam yaptı. Pandemi döneminde para kazanamayan ve oldukça zor durumda kalan esnaf, "Kiracısı olduğumuz Diyanet Vakfı Başkanlığı’nı aradık ‘Burada her şey üç dört kişinin ağzına bakıyor her şey. Onların kararıyla yapılan bir şey. Hakkınızı arayın’ dediler. Birçok insan ekmeğinden olur diye konuşamıyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

"BİZİM EN ZOR ZAMANIMIZDA ZAM MI YAPILIR?"

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre ismini ‘ekmeğimden olurum’ korkusuyla vermek istemeyen esnaf, “Pandemi döneminde, yani bizim en zor zamanlarımızda zam mı yapılır” dedi.

"DERDİMİZE KULAK VERİN, SESİMİZE SES OLUN"

Esnaf şöyle konuştu: “Yüzde 12 kadar zam yapıldı. Diyanet Vakfı Başkanlığı’nı aradık ‘Burada her şey üç dört kişinin ağzına bakıyor her şey. Onların kararıyla yapılan bir şey. Hakkınızı arayın’ dediler. Bize yol yordam gösterdiler. İl müftülüğünü aradık, o da tayini çıkıyor diye çok fazla ilgilenmedi. Durumla ilgili herhalde pek bağı yok. Bu konunun Meclis’e taşınması lazım. Diyanet’in tek bir kiracısı yok. Birçok insan ekmeğinden olur diye konuşamıyor, şikâyet edemiyor. Son süreçte iş çığrından çıkmaya başladı. Kiralarımızı ödemekte zorlanırken şimdi de zam yapıldı. Derdimize kulak verin. Sesimize ses olun.” Sonuç alamayan esnaf Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmuş, CİMER yanıt olarak, “Doğrudan vakfa müracaat etmeniz gerekmektedir” cevabını vermiş.